SITVAL posa en marxa la nova plataforma de gestió de reserva i pagament de les cites prèvies

Guardar

Una ITV a la província de Valencia
Una ITV a la província de Valencia

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat la posada en funcionament de la nova plataforma web de gestió de la reserva i pagament de les cites prèvia de SITVAL.

Tal com ha explicat, l'objectiu és "agilitzar el servici i evitar els fraus. En esta nova web els usuaris, a més de reservar cita, han de pagar-la pels mitjans de pagament més habituals". És una solució tecnològica "que s'ha desenvolupat específicament per a SITVAL i així s'optimitza l'eficiència i es millora l'experiència de l'usuari". Entre les seues principals característiques destaquen la seguretat avançada i la capacitat d'autogestió.

"Es tracta d'una web en la qual l'experiència d'usuari ha sigut un enfocament central en el desenvolupament d'esta plataforma. Pensada per a ser utilitzada en dispositius mòbils, permet als usuaris gestionar les seues cites de manera ràpida i eficient, i maximitza així la comoditat i accessibilitat", ha explicat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

"Des del punt de vista tècnic -ha afegit Montes- a diferència d'altres sistemes que utilitzen slots predefinits, la plataforma de SITVAL utilitza un repartiment heurístic que s'ajusta dinàmicament segons més cites es registren i a mesura que es comprenen millor les necessitats específiques de cada estació d'ITV".

Un dels principals beneficis d'esta plataforma és la seua "robusta seguretat antiatacs i antifrau". A més, com que no gestiona directament les dades de targetes de crèdit, esta tasca es delega a la passarel·la bancària RedSys, es garantix una més seguretat i tranquil·litat per als usuaris.

Pla de xoc de SITVAL

La consellera ha recordat que esta web forma part del Pla de xoc de SITVAL que també, entre altres coses, implica "el reforç d'un call center per a la recepció de telefonades de sol·licitud de cita prèvia en les estacions d'ITV o la contractació de 90 empleats fixos, 250 nous inspectors temporals i uns 50 administratius que permetran tindre més hores i més línies per a atendre més cites en les estacions d'ITV i poder d'esta manera oferir més servici".

"Com ja es va exposar -ha comentat Nuria Montes- el pla de xoc també consistix a dedicar una línia específica d'atenció per a les persones usuàries que necessiten amb urgència passar la ITV per motius laborals perquè el seu vehicle és la seua principal ferramenta de treball. D'esta manera es dona resposta al que han reclamat les federacions i les associacions del transport de carretera i de viatgers més representatives de la Comunitat Valenciana davant la Generalitat".

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha conclòs que, "amb totes estes mesures pretenem, d'una banda, agilitzar el servici i anar recuperant una situació de normalitat en l'atenció, i d'altra, evitar que es comenten fraus associats amb la reserva de cites falses via internet".

Destacats