Sanitat activa Unitats de Control de la Demora en els 24 departaments de salut per a reduir la llista d'espera

Guardar

Façana exterior nord Hospital La Fe
Façana exterior nord Hospital La Fe

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha anunciat la posada en marxa de les noves Unitats de Control de la Demora en els 24 departaments de salut que conformen el sistema sanitari públic valencià.

En aquest sentit, Mínguez ha assenyalat que "durant aquest mes, els 24 departaments de salut tindran operativa aquestes unitats que estan formades per un equip de professionals dedicat a reduir els temps d'espera del departament, tant quirúrgics com de consultes externes i de primària".

Els professionals que formen part d'aquestes unitats podran dur a terme un control específic i individualitzat, la qual cosa els permetrà realitzar un seguiment més pròxim i atendre les necessitats concretes de l'evolució de les demores de cada àrea sanitària amb major agilitat.

A més, eixe seguiment serà complementari a les labors de planificació i supervisió que es continuaran realitzant des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

D'altra banda, Sanitat ha creat grups de treball amb especialistes d'oftalmologia i traumatologia per a buscar fórmules destinades a agilitzar l'atenció dels pacients d'aquestes dues especialitats, que representen el 50% de la llista d'espera.

El conseller ha subratllat que "aquesta metodologia es reproduirà amb la resta de les especialitats", i ha recalcat que "la reducció de la llista d'espera és una prioritat del Consell". "Per això, la Conselleria de Sanitat continua treballant en l'adopció de noves mesures per a reduir els temps i millorar l'atenció de la ciutadania", ha agregat.

"RECUPERAR LA NORMALITAT"

"La pandèmia per coronavirus ha tingut un fort impacte en el sistema sanitari, i amb la posada en marxa d'aquestes unitats de control, la Conselleria de Sanitat fa nous passos en l'esforç per recuperar la normalitat de l'activitat assistencial i quirúrgica", ha apuntat.

En aquesta línia, Miguel Mínguez ha afirmat que, "malgrat els efectes de la pandèmia, la situació de la Comunitat és comparativament millor que la de la mitjana espanyola, segons les últimes dades del ministeri de sanitat, ja que el nostre temps mitjà d'espera quirúrgica és de tres setmanes menys". Així mateix, la taxa de persones en llista d'espera per cada 1.000 habitants és sensiblement inferior, 10,7 enfront de la mitjana estatal de 15,4.

REFORÇ DEL SISTEMA SANITARI

El conseller de Sanitat ha afegit que la Conselleria de Sanitat està treballant en diferents fronts per a reforçar el sistema sanitari després de l'impacte que ha tingut la crisi sanitària i dotar-li de mitjans per a fer front a les restes sanitàries de la postpandèmia. En aquest sentit, ja s'ha iniciat el procés per a incrementar la plantilla estructural de Sanitat en 6.000 places, de les quals s'han creat 5.100.

A més, des de la Conselleria s'està executant el Pla d'Infraestructures Sanitàries Créixer + que suposarà una millora important de nombrosos centres de salut i hospitals de la Comunitat Valenciana. Segons ha indicat el conseller, "a principis d'octubre es depassaran els 400 milions d'euros en obres adjudicades".

Finalment, s'estan adquirint nous equips d'alta tecnologia d'última generació per al diagnòstic i tractament, tant en atenció primària com especialitzada. Mínguez ha explicat que "aquesta inversió suposarà un impacte molt important per a aconseguir eixa atenció més àgil, personalitzada i de qualitat que volem per a tots els pacients de la Comunitat Valenciana".

Arxivat a:

Destacats