Salomé Pradas destaca l'evolució favorable de la retirada d'hidrocarbur per la ràpida coordinació entre els diferents organismes i administracions

Guardar

La consellera Salome Pradas visita les platges de València tancades per l'abocament de fuel
La consellera Salome Pradas visita les platges de València tancades per l'abocament de fuel

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas ha anunciat que "l'emergència evoluciona favorablement i en les pròximes 24 hores s'espera acabar amb els treballs de retirada de l'abocament d'hidrocarbur a les platges del Saler".

Salomé Pradas ha destacat que "una vegada acaben estos treballs es continuaran fent analítiques per a comprovar l'estat de la qualitat de l'aigua, abans que puga tornar a obrir-se per als banyistes", per la qual cosa "encara que la platja puga ser reoberta per a l'ús públic en les pròximes 24 hores, és possible que es mantinga la prohibició del bany com a mesura de protecció fins a assegurar-nos que la qualitat de l'aigua és òptima".

La consellera ha explicat que les labors de retirada d'hidrocarbur consistixen en dues fases. En la primera fase s'ha retirat el més superficial, amb més d'un quilòmetre de retirada d'hidrocarbur, i la segona fase consistix a fer tastos per a comprovar que no existix més hidrocarbur en el subsol i, per tant, comprovar que la platja està neta.

La titular de Justícia i Interior, que ha visitat el lloc de comandament d'Emergències en el Saler, ha valorat la reunió tècnica mantinguda entre les conselleries de Justícia i Interior, de Medi Ambient, Infraestructures i Territori i la d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, amb la delegació del Govern i l'Ajuntament de València, per a analitzar la situació de l'abocament d'hidrocarburs que afecta les platges del Saler, destacant la coordinació entre les diferents administracions.

Salomé Pradas ha destacat que "hem treballat molt coordinadament, hem treballat de manera ràpida i eficaç, i vint-i-quatre hores després podem valorar favorablement els treballs de retirada de l'hidrocarbur que està depositat ací a la Platja del Saler". També ha agraït "la labor eficaç dels servicis d'Emergències, la Guàrdia Civil, la Creu Roja, i dels treballadors de Tragsa i de Vaersa, que estan retirant l'hidrocarbur des d'ahir".

La consellera ha informat que "no hi ha fauna afectada, excepte un chorlitejo, que ha sigut assistit pels tècnics de la Generalitat Valenciana i que ha sigut recuperat". En este sentit, també ha agraït el treball dels tècnics de la conselleria de Medi Ambient, i de l'ONG SEO BirdLife, que estan fent un seguiment sobre la incidència de l'abocament en la fauna.

Destacats