Ruth Merino anuncia una nova línia de subvencions a les pimes per a fomentar l'elaboració d'auditories de responsabilitat social

Guardar

La consellera Ruth Merino
La consellera Ruth Merino

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha anunciat que la Conselleria d'Hisenda ha inclòs en els seus Pressupostos de 2025 una nova línia de subvencions per a fomentar l'elaboració de memòries i auditories de responsabilitat social dirigida a les pimes valencianes, que podran contractar serveis externs que els faciliten l'accés al Registre d'Entitats Valencianes Socialment Responsables.

Ruth Merino ha detallat que l'import total d'esta ajuda ascendix a 300.000 euros i s'estima que es puguen beneficiar més de 200 pimes valencianes. En concret, esta línia es dirigix a les empreses de menys de 50 treballadors de la Comunitat amb la finalitat de facilitar la seua inscripció en el registre, ja que per a això necessiten disposar d'esta autoria.

"Des de la Generalitat considerem que la responsabilitat social és una via de transformació irrenunciable per a impulsar a la Comunitat cap a un model econòmic més sostenible, cohesionat, inclusiu i competitiu. Som la primera regió a Europa a comptar amb un Registre d'Entitats Socialment Responsables i hem passat de tindre sis empreses en el registre a 80 en l'actualitat", ha apuntat la titular d'Hisenda.

Ruth Merino ha realitzat estes declaracions durant la cerimònia de lliurament de la III Edició dels Premis BBVA Revoluciona, organitzats per la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Durant la seua intervenció, la responsable de les finances valencianes ha subratllat que el paper de les institucions públiques "implica establir sinergies i llaços de col·laboració amb les empreses", i ha indicat que aquelles empreses que incorporen en el seu model de negoci "el triple impacte econòmic, social i mediambiental trobaran en este Consell un aliat".

"Volem actuar com a catalitzador i facilitar la transició cap a pràctiques més responsables i sostenibles", ha assenyalat Ruth Merino, qui ha posat en valor la posada des de l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) en 2024 per diversos programes d'ajudes dirigits a la digitalització de la indústria i a aquelles activitats empresarials amb un impacte rellevant.

Així, la Generalitat ha destinat 59,5 milions d'euros a impulsar l'activitat investigadora dels 11 centres tecnològics per al desenvolupament de projectes d'R+D en col·laboració amb més de 350 empreses de la Comunitat Valenciana.

Igualment, la consellera d'Hisenda ha explicat que des de l'Institut Valencià de Finances (IVF) s'està apostant per finançar projectes dirigits a un model productiu responsable, i referent a això, ha anunciat que de manera imminent es publicarà una nova línia sota el nom 'Capital de risc per al Creixement Sostenible'.

Este nou instrument, dotat de 25,4 milions d'euros de Fons FEDER, tractarà de duplicar esta xifra i generar almenys 50 milions en inversions en microempreses i pimes amb seu social en la Comunitat Valenciana.

Ruth Merino també ha posat en relleu l'aposta decidida d'este Consell "per dotar a les empreses de suport financer. Estem generant un marc favorable a la inversió, hem agilitzat els processos administratius, millorat la gestió dels Fons Europeus i estem immersos a construir un panorama fiscal més amable".

Referents en transformació digital

Els premis BBVA Revoluciona són un reconeixement a aquelles empreses que s'han convertit en un referent de la transformació digital i sostenible en la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Illes Balears.

Es tracta d'un guardó impulsat per la Direcció Territorial Est de BBVA al costat de la Universitat de València i que premia a aquells negocis que han sabut aprofitar les oportunitats que els brinda l'Era Digital.

En esta ocasió han resultat guardonades les empreses Aranco (Comunitat Valenciana) Muñoz y Pujante (Regió de Múrcia) i GNGrup (Illes Balears).

En este sentit, la consellera d'Hisenda ha assenyalat que les empreses premiades "són un exemple de la implementació de les oportunitats que brinda la transformació tecnològica per a impulsar valors sostenibles en els seus projectes".

Destacats