Política

Rovira, davant el "doble esforç" d'unir Cultura i Educació: "Ho prenc com a repte important, treballarem molt bé"

1 minut

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, José Antonio Rovira. Foto de Jorge Gil

El conseller José Antonio Rovira, que en la nova organització del Consell després de l'eixida de Vox assumix les competències de Cultura que se suma a Educació, Universitats i Ocupació, assegura que es pren esta nova responsabilitat com un "repte important" que suposa un "doble esforç" i en el qual assegura que treballaran "molt bé".

Així, ha indicat, en declaracions als mitjans, que esta ha sigut una decisió del president Carlos Mazón, que confia que puga portar en el seu departament esta nova àrea, que deixa l'exvicepresident i exconseller Vicente Barrera.

Ara, després de nomenar l'equip, ha indicat que, a partir del dilluns, veurà el que s'ha fet fins ara i el que siga necessari canviar o plantejar. Rovira ha subratllat que en el seu equip estarà com a secretària autonòmica Pilar Tebas, que era directora general abans, i dos directors generals: en Cultura, Miquel Nadal, i en Patrimoni Cultural, Marta Alonso, membre actual del Consell Valencià de Cultura, "És un equip de gent que coneix molt bé tot este món", ha considerat.

Preguntat per les crítiques a la gestió de Barrera realitzades des de diferents col·lectius, ha afirmat que, com en qualsevol gestió, "uns la lloen, uns altres la critiquen". Si és el cas, ha mostrat la seua intenció de reunir-se amb l'exvicepresident, amb qui manté una "molt bona relació personal", i perquè li trasllade la seua visió del departament. Alguna cosa que sosté que entra en la "pura normalitat, com s'ha produït tot este canvi de competències en alguns casos".

En relació amb la cultura taurina i si tindrà el mateix protagonisme que amb Barrera, que és extorero, ha dit desconéixer-lo. "Això ja depén", ha indicat, perquè assenyala que "potser Vicente tenia un especial estima" a este món. Sobre este tema, ha assenyalat que el seu pare era molt aficionat als bous però ell personalment no sol anar "perquè és una cosa que no entenc".

"Potser no m'agrada perquè no l'entenc; no soc personalment un superaficionat als bous. Una altra cosa és que jo respecte que hi haja gent que siga aficionada i tenen tot el dret d'assistir a les corregudes i que se celebren sempre que hi haja públic que vaja", ha resolt.

Rovira ha indicat que començarà prompte una ronda de contactes amb associacions encara que ha admés que el que resta de mes serà "de bastant treball perquè en Ocupació sempre tenim treball; en Universitats també i en Educació estem preparant tot el pròxim inici del curs, i ara se'ns suma Cultura. Caldrà fer un doble esforç", ha conclòs.