Puig descarta que el Govern central tinga un problema de fons amb la llei valenciana LGTBI: "Hi ha una clara sintonia"

Guardar

puig_leyLGTBI
puig_leyLGTBI

El president i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha descartat que el Govern central tinga "cap tipus de problema de fons" amb la llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI davant les seues discrepàncies amb alguns articles relacionats amb polítiques d'ocupació i infraccions. "Crec que hi ha una sintonia clara entre el Govern progressista de la Generalitat i el Govern progressista de Madrid respecte a aquesta qüestió", ha assegurat.

Puig ha valorat a preguntes dels periodistes a València l'"estupefacció" de Compromís --soci de govern del Consell-- sobre les discrepàncies de l'Executiu de Pedro Sánchez entorn dels articles 26 i 60 d'aquesta llei, aprovada per Les Corts al novembre de l'any passat amb el suport de tots els grups menys el PP. El Govern ha convocat una comissió bilateral amb la Generalitat per a solucionar-les.

Després de subratllar que "no hi ha cap tipus de problema de fons", el cap del Consell ha precisat que es tracta d'un informe de l'Advocacia de l'Estat respecte a "algunes discrepàncies competencials" en la llei valenciana d'igualtat LGTBI.

Per açò, ha explicat que es produirà una reunió d'aproximació Govern central-Generalitat i ha posat l'accent que "no hi ha cap tipus de problema de fons; en absolut".

Preguntat per si contempla un escenari de conflictivitat amb Compromís per aquesta qüestió, Puig ho ha negat i ha assenyalat que la comissió bilateral convocada pel Govern central "precisament permet eixe espai de consens previ".

En concret, l'article 26 tracta la integració del dret a la igualtat de tracte i oportunitats de les persones LGTBI i estableix que la conselleria amb competències en ocupació ha de tindre en compte els drets d'aquest col·lectiu en les seues polítiques. Per la seua banda, el 60 tracta sobre les infraccions administratives, que es qualifiquen com a lleus, greus i molt greus, i detalla en què consisteixen.

El Govern qüestiona aspectes com l'obligació de les empreses de respectar la igualtat de tracte, condicions i oportunitats. Encara que no considera que entre en contradicció amb la legislació estatal, estima que van més enllà de les competències autonòmiques en la matèria i entén que el procediment sancionador correspon a la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Per part de Compromís, el portaveu en Les Corts, Fran Ferri, va mostrar aquest dijous l'"estupefacció" de la coalició després de conéixer que el Govern central qüestiona aquesta llei, en veure "incomprensible" que es pose en dubte una norma que "es va aprovar sense cap vot en contra". Va criticar que l'Executiu de Sánchez "faça el mateix que feia el de Mariano Rajoy, amenaçant amb portar als tribunals les lleis socials valencianes".

Arxivat a:

Destacats