Política

Puig defensa l'excepció del requisit lingüístic en Sanitat i Investigació i recalca que "no hi ha cap conflicte"

1 minut

puig_requisito_linguistico

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres que el requisit lingüístic exigit als funcionaris tinga excepcions en àmbits com el de la Sanitat o de la Investigació i sobre aquest tema ha recalcat que a la Comunitat Valenciana "no hi ha cap conflicte lingüístic ni ho ha d'haver-hi en el futur".

Puig, després d'assistir a la signatura del conveni entre la Conselleria de Sanitat i la Fundació Amancio Ortega, ha explicat que s'està estudiant la possibilitat de no exigir el valencià a funcionaris de determinades àrees en la pròxima llei de Funció Pública i sobre aquest tema ha recalcat que "excepcionalitats van a haver-hi, lògicament".

En aqueix sentit, ha apuntat que "el prioritari i el fonamental" és que el ciutadà és "el que té el dret a decidir la llengua en la qual es relaciona amb l'Administració". "Aqueixa és la qüestió", ha recalcat.

Així, ha recordat que a la Comunitat Valenciana hi ha dues llengües cooficials, el valencià i el castellà, la qual cosa és "una gran riquesa i una gran oportunitat que no es pot veure com un problema".

No obstant això, ha defensat aquestes excepcions "en algun cas concret d'una persona, per exemple en l'àmbit de la sanitat, que per alguna raó necessita algun tipus d'acompanyament es puga plantejar com en el cas de la recerca en general" com ha passat en altres comunitats autònomes que també dues llengües.

Per tant, ha defensat que el requisit lingüístic "cal veure-ho des de la normalitat allunyat de qualsevol radicalitat" perquè "no hi ha un problema lingüístic perquè el valencià està intentant ser absolutament hegemònic ni hi ha tampoc cap problema per a entendre que nosaltres tenim dues llengües i les dues han de tenir la mateixa consideració".

"Eixa és la realitat i no hi ha cap conflicte lingüístic a la Comunitat Valenciana ni ho ha d'haver-hi en el futur", ha postil·lat.

Etiquetes: