Política

El PSPV-PSOE denuncia que el Pla Viu no ha cedit terreny per a construir habitatge públic en tota la Comunitat Valenciana

1 minut

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts, María José Salvador

El PSPV-PSOE ha denunciat hui que "sis mesos després que Mazón anunciara a so de bombo i platerets el Pla Viu no compta ni amb un metre quadrat de sòl cedit en tota la Comunitat Valenciana per a construir habitatge públic". Així ho ha traslladat este diumenge la portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts María José Salvador, qui ha explicat que "ha sigut la mateixa Generalitat qui, en respostes parlamentàries, ha posat negre sobre blanc el fracàs del seu pla d¡habitatge en reconéixer que compten amb un total de zero metres quadrats per a construir les 10.000 habitatges promesos".

En este sentit, la dirigent socialista ha assenyalat que "les polítiques d'habitatge de Mazón no són més que fum que no donen resposta als problemes dels valencians i valencianes" i ha lamentat que "la seua única obsessió siga construir habitatge quan existixen alternatives millors". Amb això, els socialistes valencians han reclamat al Consell de Mazón que "prenga mesures efectives com les que es van posar en marxa en legislatures anteriors com és el dret a tanteig o ampliar el parc de vivenda públic amb la rehabilitació de vivendes buides per a posar-les a la disposició dels ciutadans".

Així mateix, Salvador ha recordat que "quan Mazón parla de convenis firmats amb els Ajuntaments el que no compta és que estos documents no arrepleguen cap mena de compromís de cedir sòl per a la construcció de vivendes" i ha preguntat a Mazón "com pensa complir la seua promesa de 10.000 vivendes d'ací a 2027 si cap municipi valencià li cedix sòl per a la construcció". "Tot és fum, falses promeses i falta de planificació", ha conclòs.