El PSPV-PSOE denuncia que Mazón elimina les ajudes per a les oposicions de Justícia: "Es tracta d'una decisió per a controlar el biaix ideològic i socioeconòmic dels futurs jutges i fiscals"

Guardar

Imatge d'arxiu d'unes oposicions
Imatge d'arxiu d'unes oposicions

El PSPV-PSOE ha denunciat la decisió del Consell de Carlos Mazón d'eliminar les beques per als opositors de Justícia i ha exigit la continuïtat d'estes ajudes per a evitar "que la situació econòmica siga un factor discriminatori en l'accés a l'administració".

Així ho ha assenyalat la portaveu socialista de Justícia, Alicia Andújar, que ha assegurat que es tracta d'una decisió "per a controlar el biaix ideològic i socioeconòmic dels quals estudien oposicions per a ser en un futur els nostres jutges i fiscals". "És una decisió profundament classista perquè només els que formen part de famílies amb situació econòmica folgada podran permetre's estudiar una oposició d'estes característiques", ha asseverat la diputada.

Alicia Andújar ha presentat una iniciativa en Les Corts per a revertir esta decisió i evitar "que la situació econòmica siga un factor discriminatori en l'accés a l'administració" i ha lamentat que el Consell de Mazón "elimine una ferramenta que va ser molt ben acollida per la comunitat universitària en reduir la desigualtat i beneficiar als estudiants altament qualificats amb independència del seu poder adquisitiu".

En eixe sentit, Andújar ha recordat que el programa "estava destinat a l'alumnat amb millor trajectòria acadèmica i que estiguera preparant-se les proves selectives per a l'accés a la carrera judicial i fiscal, al cos de lletrat de l'Administració de Justícia, al cos de mèdics forenses o al cos de gestió processal i administrativa". Així, ha lamentat que acabant amb estes ajudes "el govern autonòmic abandona a les alumnes amb escassos recursos econòmics". "Es tracta d'un retrocés en matèria d'igualtat molt greu", advertix la parlamentària del PSPV-PSOE.

"Esta acció demostra que Carlos Mazón no governa per a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana", ha detallat Andújar. "La seua llibertat de no pagar impostos es traduïx a retallar les polítiques públiques orientades a redistribuir la riquesa i a assegurar la igualtat d'oportunitats a les valencianes i els valencians", censura.

Destacats