El PSPV-PSOE anuncia que "tornarà a portar a les Corts les cinc lleis de la vergonya per a revertir la infàmia de Mazón"

Guardar

Arribada del grup socialista al Debat de Política General
Arribada del grup socialista al Debat de Política General

El PSPV-PSOE ha anunciat hui que "tornarà a portar a les Corts les cinc lleis de la vergonya per a revertir la infàmia de Mazón" i ha presentat un decàleg de propostes per al futur de la Comunitat Valenciana. Així ho ha fet este dimecres el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, en el debat de política general en el qual ha censurat que Mazón "cada dia s'invente una prioritat nova per a amagar el seu veritable pla ocult que no és un altre que treballar per a la minoria privilegiada i contra eixa majoria que necessita de la bona política per a tindre futur".

En este sentit, el dirigent socialista ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana ha passat de ser una terra que rebia a l'Aquarius a una que depén d'un feixista" i ha apuntat que "tenim un president sense paraula i que falta sistemàticament a la veritat". A més, ha preguntat a Mazón "què passarà ara que té un govern en minoria que no representa als valencians i què passarà amb el tovalló en la qual firme, de la mà d'un maltractador, el pacte de la vergonya" i li ha recordat que "va sacrificar els valors democràtics bàsics per a acabar tenint el Consell més curt de la història de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Muñoz ha subratllat que si Mazón "fora un veritable líder polític veuria la reforma del finançament autonòmic com una oportunitat, com han fet els agents socials" i ha defés "un sistema de finançament basat en la singularitat de cada territori que ens iguales a la resta d'autonomies i el president Pedro Sánchez està fent passos perquè siga una realitat". Amb això, ha exigit a Mazón que "deixe de ser un delegat de Gènova, acudisca a la reunió amb el president Pedro Sánchez per a defendre els interessos dels valencians" i li ha enlletgit que "propose ocurrències sense rigor, com que cada autonomia gestione el seu IVA, i renuncie a casa 15.000 milions d'euros dels valencians en rebutjar la condonació del deute". "Li ho recorde, perquè a vegades crec que oblida: vosté abans de res és el president de la Comunitat Valenciana i no un membre de la poca lleial oposició al Govern d'Espanya o un agitador anti Pedro Sánchez. Arromangue's, assumisca algun risc, no s'acovardisca, negocie", ha insistit.

RES ÉS PRIORITARI PER A MAZÓN

Durant el debat de política general, el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, ha afirmat que "Mazón no diu la veritat ni encara que s'equivoque i s'inventa cada dia una prioritat nova" amb el que demostra, ha assegurat, que "quan tot és prioritari res ho és".

Amb això, el portaveu socialista ha explicat que "la prioritat de Mazón amb la sanitat es traduïx a perdonar 56 milions d'euros a Ribera Salut mentres la sanitat pública té menys servicis, menys consultoris i menys personal sanitari" i ha afegit que el mateix ocorre amb la vivenda "on la prioritat és fer d'esta la legislatura de l'especulació amb la vivenda, deixant a 1.218 joves sense ajudes a la vivenda, retallant cinc milions d'euros del pressupost i apujant el preu de la vivenda protegida".

En esta mateixa línia, Muñoz ha titllat d'"indigne" que Mazón cite la igualtat com una prioritat "quan dins del seu govern s'han qüestionat les polítiques contra la violència masclista provocant que les víctimes ja no confien en les institucions i que les dones no demanen ajuda" i ha recordat que "la política són fets i este Consell seguix les idees dels qui neguen que a les dones les maten pel fet de ser dones": Com tindran forces per a denunciar si dona recer als agressors permetent que existisca la Fundació mal anomenada d'Homes Maltractats?

D'altra banda, ha afirmat que "en matèria de dependència sembla que l'única prioritat de Mazón siga boicotejar el sistema públic de dependència on tenen a 20.000 persones esperant que resolguen la seua sol·licitud d'ajuda a la dependència amb el 56% dels procediments sense resoldre" i ha afegit que, en matèria educativa, "la idea de llibertat educativa de Mazón és permetre que els centres trien quins xiquets sí i quins xiquets no estudien en ells": "Això no és llibertat per a les famílies, és elitisme i classisme".

Respecte a l'economia el portaveu socialista ha afirmat que "des que Mazón està en la Generalitat tots els indicadors econòmics estan pitjor" i ha lamentat que "estiguem instal·lats en el caos per la seua nul·la gestió": "Ha disparat les factures en els calaixos en 818 milions més, només ha executat el 21,5% de les inversions, té el dèficit més alt d'Espanya i tenim un govern més morós d'Espanya".

DECÀLEG DE FUTUR

Finalment, els socialistes valencians han presentat a Mazón un decàleg de propostes per al futur de la Comunitat Valenciana amb deu propostes en les àrees fonamentals per al progrés. Entre elles, destaca la regulació dels preus del lloguer en les zones tensionades, la renovació del Pacte Valencià contra la violència de gènere, la reversió al públic dels hospitals valencians privatitzats, la defensa de la quitació del deute que arrossega la Comunitat Valenciana i la recepció de menors migrants no acompanyats, entre altres.

Arxivat a:

Destacats