El PSPV llança la campanya ‘Allibera't de l'Odi’ amb ‘El Titi’ com a protagonista i impulsa una aliança amb els col·lectius per a frenar la LGTBI-fòbia

L'Aliança Contra l'Odi arreplega el compromís d'impulsar i garantir la participació real dels col·lectius en l'impuls de polítiques LGTBi a través d'un diàleg i debat continu

Guardar

Banderes en l'Orgull
Banderes en l'Orgull

El PSPV-PSOE ha impulsat una Aliança Contra l'Odi en la Comunitat Valenciana per a frenar els discursos d'odi i les agressions homòfobes de la mà del col·lectiu LGTBI. Així ho va anunciar ahir divendres la secretària general dels socialistes valencians, Diana Morant, acompanyada per l'activista LGTBI, Fran Fernández, durant l'acte ‘Allibera't de l'Odi’ celebrat a València en el qual ha firmat el seu compromís amb el col·lectiu i reivindicat la necessitat de continuar impulsant polítiques LGTBi des de la diversitat, el consens i la llibertat.

En l'acte, que va presentar Liz Dust, es va presentar la campanya dels socialistes valencians per a l'Orgull 2024, que s'inspira en ‘Allibera't’, la coneguda cançó de Rafael Conde ‘El Titi’. Amb el lema ‘Allibera't de l'odi’ el PSPV-PSOE llança un missatge a la societat per a defendre i recuperar les llibertats i drets que s'han aconseguit durant les últimes dècades d'impuls de la diversitat gràcies als governs socialistes, i que ara es veuen amenaçats pels discursos de l'odi.

La campanya, que es difondrà en tots els canals del PSPV-PSOE durant el mes de l'Orgull i que marcarà la participació del partit en la manifestació del divendres 28 de juny a València, compta amb la participació de Juanra Castillo, protagonista del tribut al mític cantant valencià, una icona de la reivindicació de la diversitat. La campanya compta amb el testimoniatge de sis persones que representen a tot el col·lectiu LGTBI que mostren la seua inquietud i el seu anhel per poder viure la seua diversitat sense odi.

L'Aliança contra l'Odi

En l'acte d'este divendres, la secretària general del PSPV-PSOE ha reflexionat al costat de l'activista Fran Fernández, sobre els perills dels discursos de l'odi que emanen dels pactes de PP i VOX en les institucions, que s'han materialitzat en agressions, insults, censura i un intent d'apropiació del paper de les associacions que representen al col·lectiu LGTBI.

Morant ha avançat que el PSPV-PSOE s'ha compromés amb totes les persones LGTBI a través de l'Aliança contra l'odi a combatre l'augment de les agressions LGTBifóbicas en la Comunitat Valenciana i a les polítiques involutives que els governs del PP-VOX estan impulsant des de fa un any en les diferents administracions.

La secretària general del PSPV-PSOE ha detallat que l'Aliança contra l'odi és un compromís que assumixen els socialistes valencians amb tot el col·lectiu LGTBI i que es plasma en quatre punts: exercir l'oposició ferma als retrocessos dels drets LGTBi+ i en polítiques de diversitat des de totes les institucions, mantindre un diàleg i un debat continu amb els col·lectius, impulsar i garantir la participació real dels col·lectius en l'impuls i control de les polítiques LGTBi+ i derogar els retrocessos que es produïsquen en este temps quan es recuperen els diferents governs retornant estes polítiques al centre de l'agenda pública valenciana.

Mocions als Ajuntaments i en Les Corts

El PSPV-PSOE ha presentat en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una moció que arreplega l'esperit de l'Aliança contra l'odi. Paral·lelament en Les Corts s'ha presentat una PNL en eixe mateix sentit.

El col·lectiu LGTBi que està veient atacats els seus drets des de l'arribada del Partit Popular i VOX a les institucions i la diversitat LGTBI és un component fonamental de la nostra societat i ha de ser respectada i protegida en tots els àmbits, especialment en un context en el qual els discursos i delictes d'odi estan en plena expansió, afectant molts col·lectius vulnerables”.

La realitat actual s'ha imposat, i l'avanç de tots els discursos d'odi i agressions contra el col·lectiu LGTBI, unit als retrocessos en polítiques d'este àmbit en molts territoris, fa imperant que es genere una Aliança Contra l'Odi que marque un consens que garantisca els drets i llibertats del col·lectiu”.

Arxivat a:

Destacats