Les proves d'accés a Ensenyaments Esportius i Arts Plàstiques i Disseny per a persones no titulades seran comunes a les de cicles formatius d'FP

Guardar

Un grup d'estudiants realitza un examen de la PAU en la UJI
Un grup d'estudiants realitza un examen de la PAU en la UJI

Els ensenyaments d'Arts Plàstiques i Disseny, així com els Ensenyaments Esportius, coordinaran les seues proves d'accés per a alumnat sense titulació acadèmica amb la dels cicles formatius de Formació Professional, afavorint així la validesa d'estes per a l'accés a qualsevol d'estos estudis amb la realització d'una única prova.

La Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través del director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha traslladat este dijous als sindicats les instruccions d'ordenació acadèmica i funcionament per al curs 2024-2025 dels centres que impartisquen ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny, de les Escoles Oficials d'Idiomes i dels centres d'Ensenyaments Esportius de règim especial en la Comunitat Valenciana.

Actualment, les proves d'accés d'FP són vàlides per a accedir als Ensenyaments Esportius i d'Arts Plàstiques i Disseny. En canvi, les proves d'estos dos ensenyaments no servixen per a l'accés a l'FP. Una altra de les qüestions que s'ha traslladat és que l'alumnat d'Ensenyaments Esportius i d'Arts Plàstiques i Disseny que realitzen pràctiques formatives s'inclouran en el sistema de la Seguretat Social.

D'altra banda, per a simplificar la càrrega burocràtica dels centres d'Ensenyaments Esportius, es contempla la pròrroga de l'autorització de flexibilització horària del curs anterior, sempre que es mantinguen les condicions per les quals es van autoritzar, deixant el tràmit obert per a modificacions i noves sol·licituds.

Així mateix, en les instruccions d'este ensenyament es detallen de manera explícita determinats aspectes organitzatius de l'ensenyament semipresencial com és l'ús de guies didàctiques i el seu contingut, el percentatge de presencialitat, l'obligatorietat de la presencialitat en les proves d'avaluació i nombre de convocatòries.

Escoles Oficials d'Idiomes

Respecte a les EOI, s'inclou l'ensenyament semipresencial per al pròxim curs. Es tracta de cursos de quatre hores setmanals, repartides en dues sessions de 2 hores. Una de les sessions es realitzarà de manera presencial en el centre, mentre que l'altra es realitzarà mitjançant treball autònom en la plataforma educativa Aules.

Amb independència dels períodes d'admissió ordinària i extraordinària, es matricularà a l'alumnat interessat fins al 31 de gener de 2025 mentre existisquen vacants. Les EOI podran fer tants tests de classificació com siguen necessaris per a incorporar al nou alumnat.

Així mateix, la Conselleria d'Educació organitzarà cursos de formació per al professorat que impartisca cursos semipresencials i/o a distància en les EOI. Actualment, ja està en marxa un curs a Alacant a distància per a 200 docents.

Una altra de les novetats per al pròxim curs és que l'alumnat podrà consultar les seues qualificacions parcials del curs, que conformen l'avaluació contínua, a través de l'aplicació Webfamilia. A més, es controlaran les faltes d'assistència no justificades amb la finalitat d'alliberar estes places perquè puguen ser ocupades per altres sol·licitants.

Destacats