Pradas destaca "la proximitat i el compromís" com a valors de la policia local al servici de la ciutadania

Guardar

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas
La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha inaugurat este dilluns en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) el 'Curs selectiu de l'escala executiva per a l'accés a la categoria d'oficial', en el qual 72 policies locals es formen per a ser oficials.

La consellera ha destacat "la importància de la formació contínua en la carrera d'un policia local. El món canvia a un ritme vertiginós i els desafiaments als quals s'enfronten les forces de seguretat són cada vegada més complexos. Per eixe motiu resulta fonamental que continuen actualitzant els seus coneixements i adaptant-se a les noves realitats".

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Emilio Argüeso; i la directora de l'Ivaspe, Sol Durá, també han participat en la inauguració d'este curs que consta de 350 hores, que s'impartiran al llarg de dos mesos en les instal·lacions de l'IVASPE.

D'esta càrrega lectiva, 300 hores seran de formació teòrica i 50 hores de formació tutoritzada, en les quals l'alumne desenrotllarà un treball de recerca, que finalitzarà amb l'exposició davant un tribunal per a la seua avaluació final.

Un temari específic per a oficials

Per a accedir a la categoria d'oficial, els agents de policia local rebran formació en matèries com a intervenció amb menors, delictes d'oci, violència de gènere, denúncies falses, trànsit, policia científica, ciberdelinqüència o tàctica policial.

El curs es complementa amb mòduls en els quals s'aprofundix en habilitats i competències com la mediació, l'actuació amb persones amb diversitat funcional i alteració de la percepció o l'actuació davant situacions crítiques com poden ser les temptatives de suïcidi.

El professorat del curs està compost per policies i professionals de diferents àmbits especialitzats en cada matèria i amb una àmplia experiència docent formant a membres de cossos de seguretat.

Més de 3000 alumnes

L'IVASPE és el centre de formació públic per a professionals de seguretat i emergències de la Comunitat Valenciana, amb una trajectòria de més de tres dècades.

En este 2024 han passat ja per les seues aules més de 2900 policies, bombers i voluntaris de protecció civil, i amb la planificació de cursos per a l'últim trimestre seran més de 3000 els professionals que s'hauran format enguany.

Destacats