Pradas denuncia “l’absència de la CHX” i reclama que el Govern central explique “per què el llac de l’Albufera no rep l’aigua prevista en la llei”

Guardar

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, a l'Albufera
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, a l'Albufera

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha denunciat “l’absència de representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX)” en l’última Junta Rectora del Parc Natural de l’Albufera i ha reclamat que el Govern central explique “per què el llac no rep l’aigua prevista en la llei”.

Així s’ha expressat Salomé Pradas després que la Confederació s’absentara de l’última trobada del màxim òrgan del parc natural, en la qual cap dels membres de la Junta Rectora va poder confirmar l’aportació d’aigua al llac de l’Albufera. “S’amaguen perquè són conscients que l’aigua no ha arribat, però el Govern serà responsable si es produïx una catàstrofe mediambiental” ha subratllat la consellera.

La titular de Medi Ambient ha remarcat que la normativa és clara i establix que s’havien d’enviar els 20 hectòmetres, que s’establixen com a mínims i essencials per a mantindre el llac de l’Albufera viu i en bon estat. “Fins ara tan sols se n’ha registrat l’arribada de dos i, per això, tant des del Govern com des de la CHX es remeten dades del conjunt del parc natural en ser conscients que les aportacions són mínimes”, ha afirmat.

En este sentit, Salomé Pradas ha assegurat que es veu “forçada a actuar davant del risc existent per a un entorn natural únic i un símbol per a tota la Comunitat Valenciana”. “Després d’una resposta al requeriment previ per part de la CHX que no tenia rigor tècnic i que no prova l’arribada de l’aigua, ens veiem obligats a interposar un recurs contenciós administratiu que estem ultimant”, ha remarcat.

“L’Albufera travessa moments molt difícils que amenacen seriosament el seu futur i si el Govern central no complix la llei, el forçarem a complir-la”, ha indicat Pradas. De la mateixa manera, ha confirmat que s’estudia demanar mesures cautelars perquè es facen les aportacions com més prompte millor.

La consellera ha indicat que la Generalitat sempre ha mostrat “voluntat de diàleg” i que ha enviat diferents comunicacions en els últims mesos per a tractar que el Govern desbloquejara l’arribada d’aigua al llac de l’Albufera. “Però davant la falta de resposta, no hem tingut una altra opció que actuar”, ha sentenciat.

Destacats