El PPCV denuncia que "Puente posa en perill l'ajuda al transport gratuït de mig milió de joves valencians"

Guardar

Joserra González (PP)
Joserra González (PP)

El portaveu d'Infraestructures del GPP, Joserra González de Zárate, ha denunciat que "mig milió de joves de la Comunitat Valenciana es veuran perjudicats per la fi de les ajudes al transport públic per part del Govern de Pedro Sánchez".

El diputat popular ha lamentat que "el ministre de Transports, Óscar Puente, continua desmantellant el transport públic" i al seu torn "impedix el desenvolupament de la mobilitat a Espanya i en la Comunitat Valenciana". "Després d'una nefasta gestió en el sistema de rodalia i provocar el caos en l'Alta Velocitat, ara posa el fermall d'or amb la finalitat de les ajudes al transport públic que no es renovaran l'any vinent".

González de Zárate ha assenyalat que "des del Consell de Carlos Mazón es continuarà apostant per promoure este tipus de mobilitat" i ha afegit que "la Comunitat Valenciana està suportant el 70% de la inversió destinada a cobrir el Bo Jove Gratuït, quan el Govern ja vol deixar d'assumir el 30%".

En eixe sentit ha recordat que "des de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori s'ha sol·licitat al Ministeri mitjançant una carta la seua posició sobre la fi d'estes ajudes i no s'ha obtingut resposta".

El portaveu popular ha titllat de "vergonyosa" l'actitud del ministre en este assumpte, ja que "en comptes de secundar i posar en marxa iniciatives que incrementen l'ús del metro, autobús o tren, com a mitjans de transport sostenibles, està fent passos arrere en una mesura que ha comptat amb un gran acolliment entre els nostres més joves".

Destacats