Política

El PPCV demanarà reprovar la gestió de Puente en Les Corts "per la seua incapacitat per a solucionar un caos ferroviari que va a més"

1 minut

El portaveu d'Obres Públiques del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, José Ramón González de Zárate

El portaveu d'Infraestructures del GPP, Joserra González de Zárate, ha anunciat que el PPCV presentarà en Les Corts una proposta demanant la dimissió del ministre Puente "davant l'increment d'incidents en l'AVE i la seua incapacitat per a solucionar-lo".

"No és tolerable que se suprimisquen trens de manera massiva cada poc. La nova suspensió al llarg de hui de la circulació de trens amb eixida i arribada a la Comunitat Valenciana des de Madrid és la gota que satisfà el got de la paciència davant la passivitat del Ministeri, més ocupat a col·locar a afins en Adif que a gestionar amb eficàcia. Tots sabem a què es dedicaven els amics de Ábalos en Adif i sembla que continuen en la mateixa línia", ha assenyalat.

Per al diputat popular "el Govern Sánchez s'ha demostrat incapaç de solucionar el caos ferroviari, amb un servei cada vegada més deteriorat que produïx freqüents situacions de desconcert en milers de passatgers que es queden tirats sense cap explicació".

González de Zárate ha indicat que "la inoperància del ministre Óscar Puente hauria de fer canviar el significat d'AVE, i substituir això d'Alta Velocitat Espanyola per Anarquia de Viatges Extingits, perquè els viatgers mai saben què pot passar amb semblant gestió, amb el risc de quedar-se tirats durant hores en l'estació sense saber per què. És un desastre absolut i, el pitjor, no s'adopten mesures per a posar solucions. No hi ha ningú al volant. Sembla que l'objectiu del ministre és desmantellar el transport públic".

Finalment, el portaveu popular ha assenyalat que "ja hem perdut el compte de la quantitat d'incidents que es produïxen els caps de setmana amb l'AVE. Quan no és una inundació és la bolcada d'un tren en un túnel, la falta de personal, avaries o retards continus. Estem farts i exigim una vegada la dimissió del ministre Puente per la seua manifesta incapacitat".