El PPCV demana que es reclassifique el TDAH perquè els estudiants puguen accedir a les beques amb necessitats de suport educatiu

Guardar

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP i portaveu de Polítiques Socials, Elena Bastidas, ha demanat a través d'una iniciativa parlamentària la reclassificació del Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) perquè els estudiants afectats puguen accedir a les beques amb necessitats de suport educatiu.

Bastidas ha explicat que actualment el TDAH és considerat pel Ministeri d'Educació com a "trastorn greu de conducta" i cal demostrar una discapacitat igual o major al 33%, "quan és un trastorn del neurodesenvolupament, d'origen neurobiològic i hereditari i així ho recull les dues classificacions més importants que usen els professionals mèdics: la Classificació Internacional de Malalties (CIE-11) de l'OMS i el Manual de Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (DSM-5) de l'Associació Americana de Psiquiatria".

"Aquesta mala interpretació o desconeixement sobre el TDAH a nivell de Sanitat provoca una sèrie de traves en la sol·licitud de beques del Ministeri d'Educació per a una bona part dels estudiants amb necessitats educatives específiques, ja que no s'inclou al TDAH com a tal i han de demostrar una discapacitat igual o major al 33%. D'aquí ve que molts estudiants es queden fora a l'hora de sol·licitar les beques d'ajuda per necessitats específiques", ha indicat.

La diputada considera "paradoxal" que el Govern d'Espanya, "supòsit defensor de la inclusió en l'ensenyament actue de manera contradictòria en impedir l'accés a les borses per a l'alumnat amb necessitats de suport educatiu" i fa una crida al fet que s'establisca una reclassificació i es reconega com a trastorn neurològic.

Així mateix, s'insta el Consell a cobrir en el Sistema de Salut Pública les intervencions relatives al Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH), entenent que una intervenció primerenca pot millorar el trastorn. La iniciativa parlamentària recorda que TDAH és el tercer trastorn de salut mental, després de l'ansietat i depressió, amb més afectació en la població mundial (6% en menors de 25 anys).

Arxivat a:

Destacats