El PPCV demana l'equiparació salarial dels 33.000 funcionaris de justícia de la Comunitat Valenciana oblidats pel Govern de Sánchez

Guardar

La portaveu adjunta del GPP, Laura Chulià
La portaveu adjunta del GPP, Laura Chulià

La portaveu adjunta del GPP, Laura Chulià, demana l'"equiparació salarial de 33.000 funcionaris de justícia de la Comunitat Valenciana dels quals s'ha oblidat el Govern de Sánchez.

El GPP ha presentat una iniciativa legislativa en la qual insta el Govern de Sánchez a posar en marxa les mesures necessàries per a millorar la situació salarial als funcionaris de justícia de la Comunitat Valenciana perquè "l'acord del ministeri malgrat les reivindicacions dels funcionaris, no afectarà els 45.000 funcionaris de l'Administració de Justícia".

"Es tracta d'un imperatiu de justícia social i laboral, que contribuïx a garantir la qualitat i la imparcialitat en la prestació del servici públic", ha assenyalat.

Chulià ha assegurat que "el govern ha d'incloure en la pròxima Conferència Sectorial de Justícia les propostes concretes del Ministeri, traslladades amb la deguda antelació a totes les Comunitats Autònomes, per a atendre les reivindicacions retributives de tots els funcionaris de l'Administració de justícia de la totalitat del territori nacional".

"Hem de ser coneixedors de les modificacions normatives i la seua incidència en les funcions que han de realitzar els cossos de funcionaris al servici de l'administració de justícia".

En este sentit, la portaveu adjunta ha exigit al Govern d'Espanya que "assumisca les seues responsabilitats en la negociació de les condicions laborals de tots els integrants dels cossos generals d'auxili, tramitació i gestió de tots els funcionaris al servici de l'Administració de Justícia, exercisquen les seues funcions en el moment de la negociació en territori d'àmbit transferit o no transferit".

Chulià ha afirmat que "s'han d'assumir responsabilitats i negociar els termes de les propostes retributives en el complement general del lloc respecte a la totalitat dels més de 40.000 funcionaris les funcions i les competències dels quals venen fixades amb caràcter general i comú per normativa d'exclusiva competència del Govern d'Espanya".

"Volem que el Govern de Sánchez no done l'esquena a les autonomies com ja ens té acostumats i presente davant les Comunitats Autònomes amb competències en matèria d'administració de l'Administració de Justícia, un pla de compensació econòmica per les mesures que han hagut de ser adoptades, o hagen d'adoptar-se en el futur, per a la normalització i resolució dels retards causats pels conflictes laborals generats o que es generen per la gestió del ministeri de Justícia dels canvis de les funcions atribuïdes al personal pels projectes normatius de caràcter bàsic, impulsats pel Govern".

Destacats