El PPCV defén les "mesures històriques" amb les quals el Consell ha millorat els servicis socials en la Comunitat Valenciana

Guardar

La diputada del Grup Popular a Les Corts Elena Bastidas
La diputada del Grup Popular a Les Corts Elena Bastidas

La diputada del Grup Popular en Les Corts Elena Bastidas ha defés hui les "mesures històriques" amb les quals el Consell de Carlos Mazón ha marcat "un abans i un després" en la qualitat dels servicis socials de la Comunitat Valenciana. El 'Govern del canvi' ha millorat la prestació en places residencials, ajuda a domicili, centres de dia, teleassistència, atenció a persones amb discapacitat i allotjament per a persones sense llar.

A causa del retrocés en la cobertura de prestacions durant els dos últims anys de govern del Botànic, els servicis socials van empitjorar la seua valoració en l'índex DEC (Drets, Economia, Cobertura), passant d'un 4,82 en 2022 a un 4,73 en 2023. Per a revertir esta situació, la portaveu de Política Social del GPP ha ressaltat que el Consell ha destinat un "pressupost rècord" que mostra clarament "la nostra aposta per l'atenció dels servicis socials", ha destacat Bastidas.

Un dels pilars de la política social del Consell és l'atenció primària dels servicis socials. En este àmbit, Bastidas subratlla que, en 2024, s'ha destinat el major pressupost de la història amb quasi 242 milions d'euros, la qual cosa suposa un 76,84% més respecte al pressupost de 2021, primer exercici del contracte programa vigent. Gràcies a la gestió del Consell, en 2023 es van incorporar 11 entitats locals l'acció de les quals ha permés cobrir el 82% del territori i el 85,21% de la població de la Comunitat Valenciana. A elles se sumaran les 7 entitats que falten abans de finalitzar 2024.

A més, s'ha contractat 3.368 professionals per a l'atenció primària bàsica, als quals se sumaran 643 més per a l'atenció primària específica de competència municipal. "Creiem fermament que aconseguir uns servicis socials de qualitat requerix la participació de tots els agents implicats. Per això, ja hem comunicat a ajuntaments i diputacions, i estem treballant amb totes les comissions tècniques i mixtes de seguiment i control per a planificar el pròxim contracte programa (2025/2028)", ha afirmat la parlamentària del GPP en Les Corts.

Així mateix, Bastidas ha posat l'accent en altres importants mesures com la imminent reforma de la Renda Valenciana d'Inclusió per a fer-la verdaderament inclusiva. Les millores previstes permetran la compatibilitat de la RVI amb l'ocupació i facilitarà el cobrament en el cas de beneficiaris que no disposen de comptes bancaris, corregint, a la fi, una exclusió prèvia que privava a moltes persones d'este dret.

Amb totes estes mesures de millora, Bastidas s'ha mostrat convençuda que la Comunitat Valenciana aconseguirà "un sistema de servicis socials més just, inclusiu i eficient, que verdaderament atenga les necessitats de la nostra població".

Arxivat a:

Destacats