El PPCV afirma que el decret sobre habitatges turístics atorga seguretat

"Este és un pas necessari per a seguir consolidant la Comunitat Valenciana com una destinació turística de primer nivell, on l'experiència del visitant és la prioritat"

Guardar

El portaveu de Turisme del Grup Popular en Les Corts, Manuel Pérez Fenoll
El portaveu de Turisme del Grup Popular en Les Corts, Manuel Pérez Fenoll

El Consell de Carlos Mazón ha fet un pas ferm cap a la consolidació de la seguretat jurídica en el sector dels habitatges turístics amb l'aprovació del nou decret llei que regula esta modalitat d'allotjament. Una norma que, segons el portaveu de Turisme del Grup Popular en Les Corts, Manuel Pérez Fenoll, ofereix garanties tant a les empreses i particulars del sector com als visitants que pernocten en la Comunitat Valenciana.

El text, que va entrar en vigor la setmana passada, "reforça la defensa de la nostra indústria turística i assegura que els visitants tinguen l'absoluta certesa que lloguen en apartaments legals, regulats i vigilats", afirma Pérez Fenoll. D'esta manera, es protegeixen també els interessos dels valencians que comparteixen blocs residencials amb esta mena d'allotjaments. Entre altres mesures, la norma estableix que tots els apartaments turístics hauran d'estar inscrits en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, de manera que s'endureixen els requisits per a obtindre la llicència corresponent i s'amplien les facultats d'inspecció i sanció del Consell.

El parlamentari popular considera que "esta regulació és un avanç crucial per a protegir la qualitat de la nostra oferta turística i assegurar que els turistes que visiten la nostra regió gaudisquen d'allotjaments que compleixen amb totes les garanties legals i de seguretat. Este és un pas necessari per a continuar consolidant a la Comunitat Valenciana com una destinació turística de primer nivell, on l'experiència del visitant és la prioritat, però sense oblidar el benestar dels veïns i veïnes", assegura Pérez Fenoll.

A més, esta normativa respon a la creixent demanda turística que viu la Comunitat Valenciana, que ha aconseguit rècords històrics de visitants internacionals en el primer semestre de 2024 amb més de 5,3 milions de turistes. Este auge no sols evidencia l'atractiu de la nostra regió, sinó que també reforça la necessitat de comptar amb un marc normatiu sòlid que protegisca tant els turistes com als residents.

Segons Pérez Fenoll, "el decret també és una mostra del compromís del Govern valencià amb els ciutadans que resideixen en blocs compartits amb apartaments turístics, assegurant que els seus drets siguen respectats i que es minimitzen les molèsties derivades de la convivència en estos entorns". Per això, la norma garanteix que només els habitatges que complisquen amb totes les regulacions puguen operar, evitant així la competència deslleial i millorant la qualitat de vida dels nostres veïns.

Amb estes mesures, el diputat popular emfatitza que la Comunitat Valenciana "eleva els estàndards" de l'oferta turística, i se situa com a destí preferent per a turistes de tot el món durant tot l'any.

Destacats