El PP reclama al Govern més mitjans i efectius policials per a "eradicar la violència contra la dona"

La diputada del grup popular en Les Corts, Verónica Marcos, assenyala la necessitat de conscienciar a les víctimes perquè denuncien i recorda que la Generalitat ha creat un Comissionat específic

Guardar

Verónica Marcos intervé en Les Corts
Verónica Marcos intervé en Les Corts

La diputada del GPP en Les Corts Verónica Marcos ha demanat al Govern de Sánchez que destine "més mitjans i efectius policials en la Comunitat Valenciana per a erradicar la violència contra la dona, perquè no pot ser que des de principi d'any hi haja hagut més víctimes mortals que en tot 2023".

Marcos ha recordat que "cal conscienciar a les dones i al seu entorn perquè denuncien sense por per a poder ser protegides. Segons les dades oficials, més del 80% de les dones assassinades no havien presentat denúncies".

Verónica Marcos ha afirmat que "estem al juliol de l'any 2024 i hem de lamentar l'assassinat per violència de gènere de més dones que en tot l'any 2023. Això no pot seguir així. Des de l'administració hi ha tot un equip de professionals que acompanyaran a les dones víctimes de maltractaments, les protegiran i les ajudaran a buscar l'eixida a la seua tragèdia. A totes elles no els podem fallar i per això hem de posar a la seua disposició un sistema garantista".

En este sentit, Verónica Marcos ha afirmat que, "igual que l'administració autonòmica està posant els mitjans necessaris, el Govern de Sánchez també hauria d'habilitar tots els recursos suficients per a la protecció de les dones. Per això demanem més efectius policials i recursos per a lluitar contra esta xacra".

Marcos ha explicat que "per al Govern del President Mazón es tracta d'una prioritat absoluta. Prova d'això és l'increment del pressupost en un 40%, l'execució dels Centres d'Atenció Integral per a Víctimes d'Agressions Sexuals i desembossar les licitacions dels Centres Dona, la contractació dels centres rurals de les províncies de València i Castelló, el Servei Telefònic 24 hores que portaven sense contracte des de l'any 2019 o la creació d'un Comissionat específic per a la violència contra la dona dirigit per Felipe del Bany".

Destacats