El PP exigix al Govern que "assumisca la seua responsabilitat" en la gestió de les aportacions d'aigua a L'Albufera

El diputat en Les Corts Jesús Lecha assenyala que "al Consell de Carlos Mazón no li va a tremolar el pols, i defensarà L'Albufera davant qui faça falta i on faça falta per a garantir la seua supervivència"

Guardar

Jesús Lecha, diputat popular en Les Corts
Jesús Lecha, diputat popular en Les Corts

El PPCV acusa l'Executiu socialista de “jugar amb la supervivència de L’Albufera” i li exigix que “assumisca la seua responsabilitat” en la gestió de l'aigua del llac valencià. El portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Jesús Lecha, ha retret les paraules de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i li ha recordat que és l'Executiu central el que ha de tindre instrumental “per a notificar les diferents aportacions al llac i comunicar les entrades tant a l'Ajuntament de València com a la Generalitat”.

El diputat popular ha insistit que el mesurament i gestió de les aportacions d'aigua a L’Albufera són vitals per a la seua supervivència, i en este sentit ha lamentat que el Govern de Sánchez estiga “jugant amb un tema tan delicat”. Llet ha recordat que “cada vegada que cal fer una aportació la Confederació està obligada a informar l'Ajuntament de València i a la Generalitat”.

“La normativa és clara”, ha recordat el parlamentari popular, qui ha lamentat que en els registres “només consten dos de les 20 aportacions que havien d'arribar dels sistemes Xúquer i Túria. Estes aportacions són fonamentals per a mantindre L’Albufera viva i en bon estat, però davant els incompliments del Govern i la Confederació, no els queda una altra que tractar de desviar el debat”, ha rematat.

En este sentit, Llet ha enlletgit a Pilar Bernabé que intente “crear vergonyoses cortines de fum davant els seus incompliments”. El diputat del Grup Popular exigix al Govern que complisca amb el que marca el Pla Hidrològic del Xúquer i que sí que realitza, per exemple, en relació amb l'aportació d'altres entrades corresponents als estalvis de la modernització de regadius de la Séquia Real del Xúquer, així com l'aigua que es desembassa de Tous”.

D'esta manera, Llet afirma que “al Consell de Carlos Mazón no li tremolarà el pols i defendrà L’Albufera davant qui faça falta i on faça falta per a garantir la seua supervivència”, ha destacat en referència al recurs contenciós administratiu que la Generalitat ha anunciat que presentarà davant la falta de les aportacions. “El PP lluitarà per a garantir que les generacions futures continuen comptant amb una de les joies naturals de la Comunitat Valenciana”, ha sentenciat.

Destacats