PP i Ens Uneix, "sorpresos pel gir de guió de Bielsa" després de plantejar un "acord d'estabilitat"

Guardar

El president de la Diputació Vicent Mompó i la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix
El president de la Diputació Vicent Mompó i la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix

PP i Ens Uneix, els dos partits que integren el govern de la Diputació de València, s'han mostrat este dimecres "sorpresos pel gir de guió" del portaveu del PSPV-PSOE en esta institució, Carlos Fernández Bielsa, després de plantejar a este executiu un "acord d'estabilitat" en la corporació amb la finalitat que PP i Ens Uneix "deixen de dependre de Vox".

Les dos formacions que dirigixen la Diputació de València han considerat "bo" que el portaveu socialista intente "deixar arrere el radicalisme de l'inici del mandat" i han apuntat que si el demostra estaran "oberts al diàleg" i a "arribar a consensos".

Fernández Bielsa, també secretari general del PSPV-PSOE a la província, ha precisat que comunicarà a l'executiva d'esta formació l'acord que oferix al govern de la corporació provincial en favor de "la qualitat democràtica i l'estabilitat", l'"interés municipalista" i per a "evitar la deriva ultra". "Els vots de Vox són necessaris" per al govern ara, ha dit el portaveu del PSPV, que ha assenyalat que l'"acord d'estabilitat" que defén "impediria que Vox puga imposar la seua ideologia en la institució provincial".

Després de l'anunci de Carlos Fernández Bielsa, fonts del govern de la Diputació han indicat que el grup socialista que este lidera "no ha presentat cap proposta al president, Vicent Mompó", del PP, i que no s'ha reunit per a parlar de cap acord. Així mateix, des de l'executiu provincial han precisat que "Vox no pertany a l'equip de govern de la Diputació" de València.

PP i Ens Uneix s'han mostrat "sorpresos pel gir de guió que ha pres Bielsa amb esta nova postura", atés que segons han exposat les mateixes fonts, "en l'últim any ha estat instal·lat en el frontisme i ha sigut incapaç d'arribar a cap mena d'acord amb el govern provincial en benefici de les valencianes i valencians".

Les dos formacions d'este executiu han apuntat que "el PSPV va votar en contra del pressupost de 2024, malgrat ser els comptes més inversors de la història i amb major dotació per a igualtat i memòria" i amb "més suport que mai al valencià, àrea que depén directament del president".

No obstant això, PP i Ens Uneix han plantejat que "sempre és bo que" els socialistes "estiguen intentant deixar arrere el radicalisme del principi del mandat". "Si això és així, i ho demostren, sempre estem oberts al diàleg, a arribar a consensos i acords, perquè és la forma en la qual treballem en la Diputació", han remarcat.

"POSTURA RADICAL"

Així, han agregat que "el que no era de rebut era que Bielsa intentarà convertir el ple provincial en una cambra on fer oposició al Consell de Mazón".

Les mateixes fonts han agregat que intuïxen que "esta nova actitud de Bielsa podria respondre a la seua delicada situació dins del PSOE, on els problemes interns i rivalitats ja afecten també el grup socialista de la Diputació". En este sentit, han considerat que "este canvi de postura suposa el reconeixement d'un fracàs polític, el de la postura radical que ha estat adoptant Bielsa".

Destacats