Paiporta denunciarà a Fiscalia a l'edil de Vox que va proposar 'plom' per a immigrants i li lleva l'assignació

Guardar

Ajuntament Paiporta
Ajuntament Paiporta

L'Ajuntament de Paiporta (València) denunciarà davant la Fiscalia al regidor de Vox Daniel Furió per les seues declaracions "xenòfobes" en la xarxa social X, en la que va proposar 'plom' per a immigrants, en considerar que constituïxen un delicte d'odi per "incitar a l'odi i a la violència" i li retira "immediatament" la seua assignació.

Així s'ha acordat este dijous durant el ple municipal de juliol amb els vots a favor de PSPV --que governa en solitari--, PP i Compromís i els únics vots en contra dels dos regidors de Vox.

Així mateix, s'ha aprovat també una moció de reprovació a Furió per difondre un missatge en la xarxa social X (abans Twitter) en el qual deia: "El que quiera terminar con la inmigración. Debe de cumplir con la ley, por lo cual, si alguien asalta nuestra frontera o entra de manera ilegal, hay que decirle, ¿atrás o plomo?. Si decide continuar hacia adelante, hay que aplicar el plomo...!". El post va ser posteriorment esborrat. De la mateixa manera, han acordat sol·licitar la seua dimissió com a regidor d'este ajuntament, així com instar el grup polític Vox a la seua expulsió.

Sobre este tema, el portaveu socialista, Vicent Ciscar, ha assenyalat que és la segona vegada que pronuncia estes "paraules tan desafortunades" --- "en el ple  defebrer va fer una intervenció en la qual deia el mateix", li ha recriminat-- i li ha advertit que els discursos d'odi "no encaixen dins de la llibertat d'expressió en el Codi Penal". A més, ha recordat que té una denúncia davant la Guàrdia Civil presentada per una regidora del seu grup per "usar fotos d'una menor sense tindre consentiment".

Ciscar ha enlletgit a Furió que haja posat el nom de Paiporta "per tot el món per unes declaracions plenes d'odi" i sobre este tema ha recalcat: "No podem consentir que un regidor d'este Ajuntament, en les seues accions, fomente, promoga o incite a l'odi, hostilitat o discriminació o violència contra algun col·lectiu en funció de la seua procedència".

De la mateixa manera, la portaveu del PP, Chelo Lisarde, ha assenyalat que Furió els ha posat "molt fàcil" a tots els grups "tornar-nos a unir a tots en la defensa del que considerem absolutament fonamental: els drets de les persones". Així, ha recalcat que davant esta "actitud reiterada" del regidor "no pot tindre una altra actitud entre tots nosaltres i entre totes les persones de bé que la de la reprovació" perquè "no hi ha manera de digerir eixes paraules ni de justificar que es llance a ningú a disparar contra una persona". "Són absolutament intolerables", ha postil·lat.

Per part seua, el portaveu de Compromís per Paiporta, Pep Val, ha recalcat que "si no volem ser còmplices del feixisme no poder callar". "Cal lluitar per la defensa dels drets humans", ha reivindicat. Així mateix, ha qüestionat que estos missatges siguen personals de Daniel Furió, si no que "formen part de l'ideari de Vox". "Tots els components del Grup Vox voten i diuen exactament el mateix", ha retret. D'altra banda, Val ha celebrat que el PSOE de Paiporta haja rectificat la seua posició inicial d'atorgar-li un sou a l'edil de Vox.

FURIÓ: "ESTARÉ SEMPRE EN DEFENSA DELS MEUS IDEALS"

Per part seua, el regidor de Vox, Daniel Furió, ha recalcat que estarà "sempre" en defensa dels seus "ideals". "Davant esta moció demane disculpes, però cal reconéixer, em fa la sensació, que l'esquerra té una ment un poc perillosa i psicòpata", ha començat la seua intervenció. "No és la meua culpa que vostés hagen interpretat les paraules com les heu fetes. Vaig retirar el tuit perquè he vist el perill que mostreu en manipular un missatge", ha mantingut.

Furió ha replicat a la retirada de la seua assignació: "Vostés volen mostrar-me un castic, però si alguna cosa hem mostrat els de Vox és que hem trencat en cinc autonomies per complir els nostres pactes, en què el PP ens va trair, on estàvem governant, per a no ser còmplices de la immigració il·legal". "No estem per a calfar butaques, no estem per a omplir les nostres butxaques i estaré sempre en defensa dels meus ideals i en defensa de la protecció dels espanyols", ha postil·lat.

L'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat ha cridat a Furió a l'orde en diverses ocasions per llegir titulars de premsa "incitant a la xenofòbia" i li ha recriminat que parle de menes quan són "xiquets". "Xiquets com el meu fill, que ahir es va passar dues hores plorant, tement que pogueren disparar a la seua mare com a Trump, perquè ell no entén els termes que vosté està dient. No entén que en una societat es puga disposar de la violència per a atacar al que més ho necessita", ha postil·lat.

Destacats