La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la "plena inclusió" com a base d'una societat "innovadora i oberta" que pose en valor "totes les diversitats" i en la qual càpien totes i cadascuna de les persones.
La vicepresidenta ha clausurat el Congrés nacional de Plena Inclusió que s'ha celebrat sota el lema 'Guanyem en comunitat', i on ha mostrat la seua satisfacció perquè València haja acollit aquest Congrés, ja que situa a la ciutat, una vegada més, en "el mapa de la dignitat i de l'atenció a les persones més vulnerables" o que més necessiten l'atenció dels poders públics.
Oltra ha agraït i reconegut el treball "incansable" del moviment associatiu Plena Inclusió en defensa dels drets de les persones que més ho necessiten i de les seues famílies, la qual cosa els converteix en un "vertader referent" en el reconeixement, promoció i defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, i en la lluita per a aconseguir una igualtat "plena, real i efectiva".
En aquest sentit, la vicepresidenta s'ha referit a la futura Llei valenciana d'Accessibilitat Universal i Inclusiva, que està ultimant el seu departament, com una vertadera garantia per a avançar "cap a una igualtat real", que aborda l'accessibilitat de manera que tots els espais, tots els entorns, físics i virtuals, "siguen per a totes les persones i siguen accessibles".
En la seua intervenció, Oltra ha assenyalat l'important que és el suport de les administracions públiques perquè les persones amb diversitat funcional puguen desenvolupar "una vida independent", i ha assenyalat alguna de les polítiques i iniciatives del Consell encaminades a això, com la partida de tres milions d'euros per a l'adquisició d'habitatges durant els pròxims dos anys que permetran ajudar a "garantir" el dret universal a la vida independent de les persones amb diversitat funcional.
Suport i col·laboració pública
"Els poders públics tenim l'obligació de facilitar i assegurar la igualtat d'oportunitats i garantir a totes les persones l'exercici dels seus drets, però particularment de les que més necessiten el suport dels seus governants, i eixe és un element central de l'acció política del Consell" ha assegurat la vicepresidenta.
Així mateix, ha posat l'accent en el "diàleg i col·laboració" amb les associacions i entitats del sector, els agents econòmics i socials i la resta d'administracions públiques per al desenvolupament de les polítiques i accions de la Generalitat.
En el sector de la diversitat funcional i salut mental Oltra, ha destacat, entre altres, les subvencions i ajudes que s'han destinat enguany a 89 entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a invertir en la "millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic" per un valor de 300.000 euros.
Per a finalitzar, la vicepresidenta ha garantit el compromís de la Generalitat per continuar treballant amb l'objectiu comú d'aconseguir una societat "amable, inclusiva, acollidora i accessible en tots els sentits" i ha convidat a Plena Inclusió a treballar "conjuntament" en això.