Oltra: "L'avantprojecte de llei LGTBI és un pas endavant en el reconeixement social real de la diversitat sexual"

Insisteix que “quan un col·lectiu avança en els seus drets, tota la societat avança amb el seu impuls cap a un món més habitable”

Guardar

06_RDP_PLE_CONSELL-8
06_RDP_PLE_CONSELL-8

Escoltar intervenció
[audio src="https://www.ivoox.com/oltra-l-avantprojecte-llei-lgtbi-es-pas_md_25151334_wp_1.mp3"]

 

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que l'avantprojecte de la Llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI és "un pas endavant en el reconeixement social real de la diversitat sexual".

Així ho ha indicat la vicepresidenta durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, en la qual ha informat que el Consell ha donat la seua conformitat a l'avantprojecte de la Llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI, "la primera llei compromesa" del Pacte del Botànic.

Durant la seua intervenció, Oltra ha destacat que l'avantprojecte de llei LGTBI i la Llei Trans, aprovada per les Corts en març de 2017, "suposen un pas endavant no solament en el reconeixement social de la diversitat sexual i de gènere, sinó també en què la igualtat davant la llei, que consagra la Constitució, i l'exercici de les llibertats i els drets seguisquen i es visquen com a reals i efectius".

Segons la vicepresidenta, aquesta llei "reconeix el dret de les persones lesbianes, gais, bisexuales, trans i intersexuales a la igualtat i la no discriminació", al mateix temps que estableix "els principis i mesures necessàries per a garantir aqueixa igualtat i per a prevenir, corregir i eradicar qualsevol discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar".

Referent a açò, Oltra ha insistit que "quan un col·lectiu avança en els seus drets, tota la societat millora i avança amb el seu impuls cap a un món més habitable, més inclusiu, més just, més solidari, més amable i més feliç per a tots i totes". La vicepresidenta ha volgut també ressaltar la lluita "imparable" dels col·lectius LGTBI des de finals de la dictadura i en la transició "en defensa de la dignitat i els drets d'aquest col·lectiu".

En el cas de la Comunitat Valenciana, Oltra ha remarcat que aquestes associacions "han sigut crucials per a produir aquests canvis socials", a les quals ha agraït "el treball i l'esforç realitzat" durant tot el procés d'elaboració de l'avantprojecte de llei, que "ha permès que hui ho puguem aprovar amb un ampli consens".

L'avantprojecte de la Llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI inclou mesures en l'àmbit social; de la salut; l'educació; el treball; de la responsabilitat social; la cultura; l'oci; l'esport, els mitjans de comunicació; el patrimoni i la memòria històrica; de la cooperació internacional; i l'atenció a persones LGTBI refugiades, així com en la relació amb les famílies, la infància, la joventut i les persones majors.

Suport a la comunitat gitana

Entre altres assumptes, el Consell també ha aprovat una declaració institucional amb motiu de la celebració, el pròxim 8 d'abril, del Dia Internacional del Poble Gitano. La vicepresidenta ha assegurat que el Consell "vol manifestar públicament el seu suport i reconeixement a la comunitat gitana de la Comunitat Valenciana, que, des d'una identitat cultural pròpia i singular, constitueix una part inseparable de la societat valenciana".

Oltra ha recordat que el passat mes d'abril es va aprovar per unanimitat l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, compromís del Seminari de Govern de Torrevella, en la comissió mixta creada per al seu desenvolupament entre 2018 i 2023.

D'aquesta manera, en "coherència amb l'aprovació de l'Estratègia", segons ha indicat la vicepresidenta, el Consell se suma a la campanya "Partir de zero" de la Fundació Secretariat Gitano, que pretén convertir la Comunitat Valenciana en una "comunitat zero", on "cap persona patisca desavantatge perquè tothom té les mateixes oportunitats, sense importar la seua étnia, gènere, orientació sexual, nacionalitat o religió".

Destacats