Política

Oltra destaca que la inversió en polítiques socials d'Igualtat "genera riquesa" i 27.385 llocs de treball "no deslocalitzables"

Oltra assenyala que el pressupost d'Igualtat per als serveis socials municipals creix de 97,4 milions d'euros en 2021 a 136,6 milions en 2022

1 minut

La vicepresidenta en la inauguració de la jornada de CCOO-PV sobre reducció de temporalitat en els Serveis Socials Municipals

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la inversió en polítiques socials "genera riquesa i ocupació" ja que "crea llocs de treball estables, no deslocalizables i cada vegada millor remunerats" i "fomenta la I+D+i i la innovació, que millora la qualitat de vida de les persones".

AIxí, ha informat que enguany el pressupost del seu departament permet sostindre "un total de 27.395 llocs de treball vinculats a la 'economia de les tres 'c' (criar, cuidar i guarir)", uns llocs de treball que són "essencials per a la vida".

En aquest sentit, ha afirmat que els diners destinats a aquests serveis "són la millor inversió que pot fer un govern decent. Per això, el pressupost destinat per Igualtat a l'atenció primària bàsica ha passat dels 97,4 milions d'euros en 2021 als 136,6 milions enguany".

"Cada euro invertit repercuteix en la qualitat de vida i el benestar d'una persona, perquè podem atendre amb més rapidesa, eficàcia i eficiència les peticions i les necessitats de la ciutadania, les demandes més xicotetes i les més grans", ha insistit.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada "Reducció de la temporalitat del personal dels Serveis Socials Municipals com a repte davant la llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius", organitzada per CCOO-PV.

La vicepresidenta ha assenyalat que el gran objectiu de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en arribar al govern fa set anys era "construir un sistema de serveis socials digne, que portara la "P" de públic en el seu ADN", que estiguera "centrat en les persones" i fóra "un referent per a altres territoris", superant "situacions cronificadas durant dècades".

Aquest nou model enfonsa les seues arrels en la Llei de Serveis Socials Inclusius, que és "la pedra angular i l'eix central sobre el qual hem anat construint o, més aviat, reconstruint pedra a pedra i pas a pas el nou Sistema Públic Valencià de Serveis Socials", partint de la base de "uns serveis socials d'atenció primària molt dotats".

Estabilitat laboral generadora de qualitat

En aquest sentit, a més de l'increment pressupostari, s'ha referit a alguns decrets que desenvolupen la llei, com la norma que engega el contracte-programa, amb el qual es dóna estabilitat laboral del personal dels serveis socials d'atenció primària garantint el finançament dels equips professionals, la qual cosa ofereix "tranquil·litat i qualitat en el servei".

"En els serveis socials el vincle de confiança és fonamental, igual que ocorre en la relació entre una persona i el metge o metgessa que li atén", ha indicat. "Si aqueix o aqueixa professional va canviant cada any cal tornar a construir aqueix vincle". Per això, l'estabilitat laboral és fonamental, ja que "també genera qualitat en el sistema".

Al contracte-programa se sumaran nous decrets de desenvolupament que aniran tancant el cercle de "la consolidació del Sistema Públic Valencià de serveis socials", ha apuntat Oltra, que és "la quarta pota de l'Estat del Benestar, al costat de la sanitat pública, l'educació pública i el sistema públic de pensions, fonaments d'una societat igualitària, inclusiva i de justícia social".

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha destacat el valor de la labor exercida pels treballadors i treballadores dels serveis socials d'atenció primària, que són "l'element imprescindible" per a assegurar que la prestació dels serveis es fa "amb diligència, amb rapidesa, dignitat i humanitat" el que permet "avançar en un nou model d'atenció més desburocratizado, més modern i més innovador".

Etiquetes: