La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del Govern de Catalunya, Jordi Puigneró, han manifestat la importància que la Comunitat Valenciana i Catalunya continuen "reivindicant de manera comuna el Corredor Mediterrani".
Oltra ha ressaltat que es tracta d'"una infraestructura fonamental per a l'economia de l'arc mediterrani, i especialment per a la internacionalització de les empreses" pel que ha mostrat la voluntat del Consell de continuar treballant en col·laboració amb les regions mediterrànies veïnes per a aconseguir la finalització d'aquesta infraestructura al més prompte possible.
En aquest sentit, ha apuntat que la Comunitat Valenciana "compta amb el suport addicional" del valencià Josep Vicent Boira, actual comissionat del desenvolupament del Corredor Mediterrani i que va ser secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat fins a 2019.
"Boira és una persona amb molta tenacitat i interés perquè aquest projecte vaja avant i que es complisquen els tràmits de contractació el més ràpid possible perquè podem veure aquesta obra molt prompte al servei de la ciutadania, de les nostres economies i al servei de la lluita contra l'emergència climàtica", ha assenyalat Oltra.
La vicepresidenta ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que han mantingut tots dos vicepresidents al Palau dels Catalá de Valeriola de València, durant la qual han pogut compartir "com és governar en aquests temps difícils en els quals es passa d'una crisi a una altra i com ho fem des de governs plurals" com són els de la Comunitat Valenciana i Catalunya, "i des de mirades diferents, però també aprofitant la intel·ligència col·lectiva al servei d'un projecte comú".
En aquest sentit, han abordat les "diverses experiències compartides, en un moment actual tan difícil com el que estem afrontant des dels territoris", entre les quals s'ha referit a l'arribada de persones refugiades amb motiu de la guerra a Ucraïna, l'atenció de la qual s'està duent a terme des de les comunitats autònomes, "que som al final els garants de l'estat de benestar".
En la trobada també han tractat els problemes pels quals travessa el servei de trens de rodalia i han mostrat el seu acord en "la necessitat de posar ordre en el caos" i "que siguen gestionades des de les comunitats autònomes, tal com també ha reivindicat el Consell".
En aquest sentit, ha incidit en què resulta "impensable que un projecte de mobilitat sostenible, com és el ferrocarril, en el moment d'emergència climàtica que estem vivint, no siga gestionat i integrat en la mobilitat de proximitat".