Nuria Montes lamenta l'obsessió del Govern de Sánchez amb els apartaments turístics

La consellera de Turisme incidix en què les vivendes d'ús turístic únicament representen el 1,8% del total

Guardar

alquiler
alquiler

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha criticat “la focalització que està fent el Govern d'Espanya sobre les vivendes d'ús turístic, que en la Comunitat Valenciana representen el 1,8% del total del parc de vivenda, mentres que la vivenda buida representa més del 14%”. 

Per tant, ha remarcat Montes, “el problema de la vivenda en este país no ha tant de veure amb les vivendes d'ús turístic com amb les polítiques del Govern d'Espanya en matèria de vivenda, que haurien de començar a revisar”. De la mateixa manera, ha incidit en què “tampoc hem d'oblidar que les competències en matèria d'ordenació turística s'atribuïxen en exclusiva a les comunitats autònomes” i ha insistit que “portem un any demanant una conferència sectorial sobre turisme i no hem obtingut resposta”.

En este sentit, ha recordat que “des del Govern de Mazón, i en concret des de la Conselleria de Turisme, ja hem fet els deures i en pocs dies publicarem el nou decret regulador de vivendes d'ús turístic per a consolidar eixe turisme responsable i sostenible en el qual ja estem treballant i pel qual el Govern d'Espanya, desgraciadament, no ha fet absolutament res”. 

Montes ha assegurat que “precisament l'única administració que ha pres mesures respecte a la publicitat de les plataformes és la nostra, atés que tenim competències, així que no és necessari que cap ministre ens convide a fer-lo”.

A més, ha posat l'accent que “la setmana vinent, quan aprovem el decret que regula les vivendes d'ús turístic, es posaran en marxa noves obligacions que hauran de complir tots els canals de comunicació, sobretot aquells que han de veure amb disposar de la informació detallada del domicili on se situen estes vivendes per a poder localitzar tota l'oferta il·legal creuant dades”.

Destacats