Nuria Montes destaca la "bona marxa del turisme" i assegura que les últimes dades d'ocupació hotelera "confirmen els pronòstics que manegem des de principis d'any"

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha analitzat l'informe elaborat per Turisme Comunitat Valenciana sobre les últimes dades de conjuntura hotelera publicades per l'INE

Guardar

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que les últimes dades d'ocupació hotelera publicades per l'Institut Nacional d'Estadística "demostren la bona marxa del turisme a la Comunitat Valenciana" i a més, "confirmen tots els pronòstics que ja manegem des de principis d'any".

Així ha pronunciat Nuria Montes després d'analitzar l'informe elaborat per Turisme Comunitat Valenciana sobre les últimes dades de Conjuntura Turística Hotelera publicades per l'INE.

La consellera ha recalcat la importància del "creixement que estan experimentant els mercats internacionals, amb especial importància del portugués i el britànic", i ha explicat que "això, juntament amb la fidelitat més que demostrada del turisme nacional, és el que està permetent tindre dades de la bona marxa del sector turístic en tota la Comunitat Valenciana".

A més, Montes ha incidit que des de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme "continuarem treballant per aquesta activitat econòmica que creiem que és, per la seua producció i per la seua aportació al PIB, absolutament essencial entre tot el nostre teixit productiu".

Aposta per incrementar el mercat americà

Nuria Montes també ha volgut recalcar l'aposta del Consell per "incrementar la demanda del mercat americà" i s'ha referit a la reunió mantinguda ahir amb el president de Càmera València, Jose Vicente Morata i una delegació de l'aerolínia Delta Air Lines per a analitzar la possibilitat d'establir aquesta connexió directa amb els Estats Units.

Així, les xifres d'ocupació hotelera, mostren que durant els primers sis mesos de 2023, s'han incrementat en un 28,76% interanual les pernoctacions realitzades per residents als Estats Units, amb un total de 156.500 pernoctacions.

Cal destacar que les dades d'aquest primer semestre se sumen als bons resultats de 2022, on la Comunitat Valenciana va ocupar el quart lloc en el rànquing de destinacions espanyoles preferides pels nord-americans. En 2022 un total de 122.819 turistes nord-americans van visitar la Comunitat, la qual cosa suposa un increment del 36,2% pel que fa a 2019. Per la seua banda, les pernoctacions hoteleres es van situar en més d'1,5 milions, prop d'un 90% més.

Dades de l'enquesta d'ocupació hotelera

Segons l'enquesta de Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els hotels de la Comunitat Valenciana van superar 12,9 milions de pernoctacions fins a juny, la qual cosa suposa un 15,6% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Durant el primer semestre de 2023, les pernoctacions realitzades en els hotels de la Comunitat Valenciana per turistes estrangers s'han incrementat un 22,9% interanual, mentre que les d'espanyols han augmentat un 9,2% pel que fa a les dades als registrats en el primer semestre del passat any.

Les dades de l'INE mostren un bon comportament en els mercats estrangers, on destaca el mercat portugués que acumula un increment de pernoctacions del 99,5% en el primer semestre de l'any.

La resta de mercats internacionals també ha registrat increments en 2023. Així, els viatgers procedents del Regne Unit es mantenen com el primer mercat en nombre de pernoctacions i han augmentat un 26,2% interanual durant el primer semestre de l'any.

A més, entre gener i juny els Països Nòrdics han incrementat les pernoctacions a la Comunitat Valenciana en un 28,1%, Itàlia en un 26,5%, i Alemanya un 19,1%, mentre que el mercat Belga ha augmentat les seues pernoctacions en un 7,9% i França un 7,5%.

Així mateix, la mateixa enquesta mostra que el nombre de viatgers en els hotels de la Comunitat Valenciana ha crescut fins a juny un 13,3%, amb un total de 4,4 milions de viatgers registrats.

Els viatgers estrangers s'han incrementat un 23,2% durant el primer semestre de 2023, mentre que els viatgers residents a Espanya han registrat un augment del 7,1% interanual.

Destacats