Política

Morant: "Els socialistes valencians lluitarem per un nou model de finançament que garantisca la igualtat"

1 minut

Diana Morant en l'inici del curs polític

La secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha defés hui "una Espanya més federal que s'assemble a l'Espanya real" i ha assenyalat que "els i les socialistes valencians lluitarem per un nou model de finançament que garantisca la igualtat". Així s'ha manifestat Diana Morant este dissabte en l'acte de clausura de l'inici de curs celebrat a L'Alfàs del Pi durant el qual ha defés que "lluitarem per un finançament més just que garantisca la igualtat entre espanyols" i ha subratllat que "en el pròxim Congrés del PSOE obrirem el camí per a tindre eixe model de país federal i un nou model de finançament".

En este sentit, la dirigent socialista ha apuntat que, mentrestant, "en la Comunitat Valenciana tenim a president que rebutja la condonació del deute per pur sectarisme" i ha subratllat que "encara que Mazón es creu que amb eixa decisió perjudica Pedro Sánchez, a qui està perjudicant és als valencians i valencianes". A més, ha explicat que "els valencians ens mereixem un president que estiga a l'altura, no un que siga un delegat de Gènova" i ha explicat que "la realitat és que Mazón va improvisant sobre el seu model de finançament perquè en realitat no té cap model a defendre".

Així mateix, Morant ha assegurat que "Mazón és pres d'un Govern fracassat que no ha durat ni un sol any convertint-se en el més breu que ha tingut la Comunitat Valenciana" i ha recordat que "l'abandó de VOX a Mazón és conseqüència d'eixa competició ultra per la qual han deixat al govern valencià en minoria i totalment aïllat". "Mazón no ha abandonat les polítiques ultres que no ens representen als valencians i valencianes", ha insistit.

Amb tot això, ha assenyalat que "els valencians i valencianes tenim com a president a un aspirant a influencer que no té cap influència a Gènova" i ha lamentat que Mazón "siga un delegat de Feijóo en la Comunitat Valenciana que només sap fer oposició al Govern d'Espanya".

Viatge de Feijóo a Grècia

D'altra banda, la secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha acusat el Partit Popular d'"haver deixat de ser un partit d'Estat" i ha afirmat que "la dreta espanyola es mira en les polítiques de Milei, de Bolsonaro, de Meloni i ara, en temes d'immigració, es mira en les polítiques de Grècia": "És el moment que Feijóo ens diga si eixe és el seu model inhumà i insolidari de país".