Morant retrau a Mazón la seua "falta de rigor" amb el model de finançament i que "es plegue als requisits de Gènova"

Guardar

La ministra de Ciència, Innovación i Universitat i secretària general del PSPV PSOE, Diana Morant. Foto de Juanma Serrano
La ministra de Ciència, Innovación i Universitat i secretària general del PSPV PSOE, Diana Morant. Foto de Juanma Serrano

La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha enlletgit al president de la Generalitat i líder del PPCV, Carlos Mazón, la seua "falta de rigor" i el seu "desconeixement absolut" sobre el model de finançament i ha criticat que s'haja "plegat als requisits i les indicacions de Gènova".

Així s'ha manifestat Morant este dissabte, en atenció als mitjans durant el Comité Federal del PSOE, celebrat a Madrid, preguntada per les declaracions de Mazón que va expressar este divendres la seua "gran satisfacció" després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i els 'barons' hagen "reconegut, negre sobre blanc, que fa falta un fons transitori d'anivellament" fins a la reforma del sistema de finançament autonòmic i va exigir "un poc de decor i un poc de valenciania" als socialistes.

La dirigent socialista ha sostingut que "a Gènova sempre han defés un model distint al qual defenem en la Comunitat Valenciana: el model de Feijóo a Galícia, el model d'Ayuso en la Comunitat de Madrid". "Per a nosaltres eixe model i el que està aplicant ell --Carlos Mazón-- en la Comunitat Valenciana, que és la rebaixa dels impostos als rics i les retallades, no ens representa".

"Per tant, el que li demanem al senyor Mazón és que mire a l'horitzó amb el qual li interessa a la Comunitat Valenciana i que el defenga dins de sa casa, que hui dia no el secunden", ha reclamat, al mateix temps que ha demanat al cap del Consell i al PP "altura de mires", que "entren" en el debat del finançament autonòmic "amb la profunditat que es mereix, sense demagògia" i que "canvien de rumb allà on estan governant".

En este sentit, ha lamentat que el Consell "li abaixa els impostos als rics i retallen els servicis públics a la ciutadania". "Recordem que els impostos els paguen els ciutadans i les ciutadanes i que estos volen rebre els millors servicis públics. Per tant, garantim un model més just, que és el que està presentant i proposant el Partit Socialista i, per descomptat, els socialistes valencians", ha defés.

Morant ha assegurat que des del PSOE afronten este Comité Federal "molt il·lusionats". "És un Comité per a nosaltres molt important perquè convocarà un Congrés Federal en el qual abordarem una qüestió transcendental", ha apuntat, i ha agregat que els socialistes valencians han apostat "des de sempre per un model federal de país que represente a l'Espanya real". "Per a nosaltres anem camí de la solució del problema i venim molt esperançats i, per descomptat, a contribuir amb tota la nostra energia en eixe nou model", ha subratllat.

"OBRI EL CAMÍ"

Preguntada per la posició del PSPV-PSOE entorn de l'acord de fiscalitat del PSC amb Esquerra Republicana a Catalunya, ha asseverat que els socialistes valencians veuen en este pacte "un acord que obri el camí perquè en la resta de territoris també es reconeguen les singularitats". "Segur que serà beneficiós també per a la Comunitat Valenciana", ha augurat.

Arxivat a:

Destacats