Morant insta Mazón a "plorar menys i treballar més" i l'acusa de "desatendre" competències

Guardar

La líder del PSPV i ministra de Ciència, Diana Morant, a la seua arribada a l'acte del 9 d'Octubre (Rober Solsona-Europa Press)
La líder del PSPV i ministra de Ciència, Diana Morant, a la seua arribada a l'acte del 9 d'Octubre (Rober Solsona-Europa Press)

La líder del PSPV i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha instat el 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, a "reivindicar i plorar menys" davant el Govern i a "treballar més" dins de les competències autonòmiques, que, a parer seu, "desatén". Així mateix, la secretària general dels socialistes valencians ha convidat els ciutadans de la Comunitat Valenciana a ser "autocrítics i autoexigents".

A la seua arribada a l'acte institucional del 9 d'Octubre, Morant ha felicitat a tots els valencians per "les cinc milions de maneres que hi ha de celebrar este dia en tots els racons de la Comunitat Valenciana". "Som un territori amb identitat pròpia que es reconeix amb la nostra cultura i amb la nostra llengua", ha declarat als periodistes.

Després d'agrair "el suport de la ciutadania valenciana cap al projecte polític que representa el PSPV", d'acord amb l'enquesta política publicada este dimecres per als diaris de Premsa Ibèrica en la Comunitat, ha subratllat que tant els socialistes valencians com l'Executiu central estan "construint i treballant per a formar eixa alternativa que necessita la Comunitat Valenciana".

"Ací és on la Comunitat Valenciana ha de caminar i ací és on Mazón punxa --ha criticat--. I també punxa en el suport de col·lectius molt importants, per exemple el de les dones. Perquè les dones s'han sentit i se senten amenaçades per un govern de PP i Vox i ara de PP en solitari que s'ha contagiat de la ultradreta, que està suposant una amenaça contra els drets de les dones que estaven conquistats".

Per contra, Morant ha assegurat que tant el PSPV com el Govern continuarà exercint d'"alternativa" al Consell del PP i "construint eixa societat que puja les pensions i el salari mínim i ajuda a la majoria social a tindre una vida digna".

"HEM DE SER AUTOCRÍTICS I AUTOEXIGENTS"

Respecte a les necessitats de la Comunitat Valenciana, ha defés que "hem de ser autocrítics i autoexigents": "Podem reclamar tot el que vulguem, però el primer que hem de fer és complir amb el que està de la nostra mà. I ací Mazón es dedica contínuament a reivindicar i desatendre les seues pròpies competències". Entre eixes competències ha assenyalat la sanitat pública o la vivenda".

Mentrestant, ha reiterat que el Govern "complix" amb la Comunitat Valenciana, que "mai havia tingut tants diners com amb el president Pedro Sánchez" i "mai havia tingut les infraestructures amb les quals sempre havíem somiat", amb "7.000 milions d'euros per al Corredor Mediterrani".

"Cadascun ha de fer la seua pròpia tasca, i la tasca de Mazón no és reclamar, reivindicar i plorar: és treballar. Jo li exigiria que treballe per a la Comunitat Valenciana", ha apuntat.

Arxivat a:

Destacats