Morant dona un "suspens total" al Consell de Mazón en vivenda, dependència i sanitat: "Que no ens enganyen"

Guardar

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant
La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha donat un "suspens total" a les polítiques del Consell de la Generalitat Valenciana, presidit pel 'popular' Carlos Mazón, en matèries com a vivenda, dependència o sanitat, entre altres. "Que no ens enganyen", ha exclamat.

Morant, en declaracions als mitjans este dissabte a Requena (València), on ha visitat la XXXII Fira Requenense del Vi-Ferevin 2024, ha fet balanç del curs polític de Mazón, al capdavant de la Generalitat i d'un govern que, al seu juí, "no posa solució als problemes dels valencians, sinó que --el Consell-- s'ha convertit en el veritable problema".

En matèria de vivenda, la ministra i líder socialista en la Comunitat ha criticat que "més de la mitat" de les famílies que han sol·licitat una ajuda en "la pitjor crisi de la vivenda que està vivint el nostre país" ha patit "el rebuig del govern de Mazón, que ha retallat la partida de vivenda". Enfront d'això, ha reivindicat que el Govern d'Espanya "està garantint l'accés a la vivenda" amb "el triple de pressupost que el govern de Mazón".

En dependència, ha advertit que existixen "més de 50.000 sol·licituds que no estan sent ateses", una situació que, al seu juí, "comença a recordar-nos a èpoques passades". "El Partit Socialista va entrar a governar en 2015 després d'una llarga etapa del PP amb Zaplana, Camps i Fabra. I recordem totes eixes sol·licituds de dependència en els calaixos que --ara-- tornen a estar", ha exposat.

Paral·lelament, en matèria sanitària, ha ressaltat la publicació en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'oferta de places de Formació Sanitària Especialitzada per a la convocatòria 2024/2025 i, sobre este tema, ha criticat que el govern de Mazón "només ha sigut capaç d'acreditar una plaça més de metge de família per a tota la Comunitat Valenciana" mentre que el Govern, ha defés, "en els últims sis anys està augmentant un 40% la formació dels professionals sanitaris".

A més, ha denunciat que la Generalitat, "en comptes de reforçar" l'atenció i formació sanitària, l'"ha retallada": "Estem veient com una cita per al metge de família tarda 20 dies, com les urgències estan col·lapsades i estem veient de nou la política de retallades del Partit Popular".
En este punt, ha subratllat que, ara que "es parla tant del model de finançament, ací el que hi ha és la manera en què el PP finança els servicis públics on governa". "El que és clar és que el govern de Mazón està aplicant les retallades de tota la vida del Partit Popular. Que no ens enganyen, perquè, al final, perdonar els impostos als més rics el que acaba causant és retallades, i ací en la Comunitat Valenciana ho estem veient", ha insistit.

Arxivat a:

Destacats