Mor l'exconseller d'Hisenda José Manuel Vela

Guardar

El exconseller D'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela
El exconseller D'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela

L'exconseller d'Hisenda i Administració Pública --durant les etapes dels 'populars' Francisco Camps i Alberto Fabra al capdavant de la Generalitat-- i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat José Manuel Vela ha mort als seus 60 anys d'edat.

José Manuel Vela va ser conseller d'Hisenda i Administració Pública des de juny de 2011 fins a novembre de 2012. Va arribar al govern valencià de la mà de Francisco Camps, després de passar per diversos càrrecs de la Generalitat en els anteriors 14 anys.

Vela, nascut a València en 1962, era llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i premi extraordinari de doctorat de la UV. També era catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la UPV.

Va ser també director de l'Institut Valencià d'Estadística (IVIE), director general d'Economia, sotssecretari de Política Pressupostària i Tresor de la Generalitat Valenciana i secretari autonòmic d'Economia i Pressupostos.

Va accedir al càrrec de conseller amb la remodelació del Consell que va realitzar Francisco Camps el 22 de juny de 2011, en substitució de Gerardo Camps --en l'àrea d'Hisenda-- i de Paula Sánchez de Lleó --en l'àrea d'Administració Pública-- i es va mantenir en la remodelació que va dur a terme Alberto Fabra al desembre d'aqueix mateix any.

Durant la seua etapa al capdavant de la Conselleria, Vela va haver d'elaborar uns pressupostos marcats per la crisi i aplicar les retallades en l'administració valenciana, entre els quals es trobaven la reducció de les nòmines dels empleats públics i la reestructuració del sector públic de la Generalitat.

Vela va presentar la seua dimissió al capdavant d'aquest departament el novembre de 2012 "fart" de la "pressió mediàtica" creada per la suposada filtració de documents del 'cas Cooperació' a l'exconseller i diputat del PP Rafael Blasco.

REACCIONS

Després de conéixer la notícia de la seua defunció, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha expressat el seu "més sentit condol i tot l'afecte a la seua família i sers estimats". "Descanse en pau", ha afegit en els seus perfils en les xarxes socials.

El president dels 'populars' valencians, Carlos Mazón, ha lamentat també la pèrdua "sobtada" de l'exconseller i catedràtic i ha destacat la seua "unió" a causa de la seua trajectòria a la comunitat universitària valenciana i a la funció pública. "Una forta abraçada a la seua família", ha assenyalat.

Per part seua, el successor en el càrrec de Vela i exdelegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha traslladat el seu "més sincer condol a familiars i amics" de l'exconseller d'Hisenda i ha lloat el seu "compromís i lliurament amb la defensa d'interessos de la Generalitat, el seu treball i esforç en una situació de màxima dificultat".

El PSPV s'ha sumat també a les condolences per la defunció de José Manuel Vela. "Nostres més sinceres condolences als seus familiars i amics", ha escrit la formació en xarxes socials.

Destacats