Política

Montes destaca el potencial de la futura Oficina de Valenciana d'Inversions per a liderar l'atracció de capitals a Espanya

1 minut

Nuria Montes en el Fòrum ABC Empresa

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat "el potencial crucial de la futura Oficina Valenciana d'Inversions (OVI) per a liderar a Espanya l'atracció de capitals cap a la Comunitat Valenciana en un moment de creixent incertesa i complexitat global".

Montes, que ha participat en Madrid en el Fòrum ABC Empresa, ha explicat que el Consell va decidir establir un marc regulador específic per a l'atracció i foment d'inversions. "Hem d'aprofitar que la Comunitat Valenciana presenta una combinació molt propícia de factors econòmics, geoestratègics i d'infraestructures logístiques que es complementen amb una àmplia oferta acadèmica i una excel·lent qualitat de vida", ha assenyalat.

En la seua intervenció en el Fòrum empresarial, la consellera d'Innovació ha explicat que "la Generalitat està treballant en l'establiment d'unes línies estratègiques claus per a seguir en la senda de l'atracció de capitals. En este sentit, s'inscriu la creació de l'Oficina Valenciana d'Inversions".

Funcions de l'OVI

Montes ha avançat que el decret de creació de l'OVI que s'està elaborant contempla que "l'Oficina durà a terme les funcions d'avaluació, classificació, acompanyament i gestió de qualsevol inversió, nacional o estrangera, interessada a establir-se i desenvolupar-se en la Comunitat Valenciana".

A més, la consellera ha explicat que esta entitat "serà responsable de coordinar, supervisar i impulsar les actuacions dels diversos centres directius i entitats del sector públic instrumental de la Generalitat vinculats a la gestió de les inversions".

Així mateix, "actuarà com a coordinadora única de la gestió de les inversions, treballant estretament amb tots els organismes, entitats i agents, públics i privats", ha afegit Montes.

Dues àrees

El decret de creació establix la que l'OVI estarà adscrita a la Presidència de la Generalitat, i la Vicepresidència serà ostentada per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, sense perjudici que l'equip tècnic d'altres òrgans directes de la Generalitat i el seu sector públic instrumental puguen dur a terme, dins de les seues competències, les tasques pertinents.

La consellera també ha avançat que "l'OVI comptarà amb dues àrees d'actuació diferenciades: l'Àrea d'Atracció d'Inversions i l'Àrea de Gestió d'Inversions Estratègiques. Comptarà amb el suport d'un equip tècnic especialitzat i assignarà caps de projectes o project managers dedicats exclusivament a la gestió d'inversions estratègiques".

Posicionament, sòl industrial i talent

Juntament amb la OVI, Montes ha explicat que s'estan desenvolupant altres tres línies de treball com a base per a l'atracció i foment de la inversió en la Comunitat Valenciana.

En primer lloc, potenciar el posicionament de la nostra regió en mercats considerats objectiu i prioritzar sectors estratègics de gran potencial, com la microelectrònica i els semiconductors, la indústria aeroespacial o el sector de l'entreteniment (audiovisual, videojocs i indústria musical).

Un altre eix el constitueix l'Estratègia de Reindustrialització, que inclou l'ampliació en deu milions de metres quadrats el sòl industrial disponible en els pròxims sis anys, a més de la modernització de les àrees industrials ja existents.

Finalment, es treballarà a millorar la formació, capacitació i retenció del talent, punt crític i prioritari per a l'inversor, per a això s'aprofitarà tot l'ecosistema educatiu valencià, compost per més de 390 centres de Formació Professional, nou universitats (sis públiques i quatre privades), juntament amb una xarxa d'instituts tecnològics, centres d'innovació i diverses Escoles de Negoci. A més de formar a professionals altament qualificats, el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana atrau cada any el talent d'uns 16.000 estudiants estrangers.