Montes demana "accelerar i agilitzar" l'ampliació dels aeroports Alacant-Elx i València

Guardar

Avions a l'aeroport Alacant-Elx
Avions a l'aeroport Alacant-Elx

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, exigix "celeritat" en l'ampliació dels aeroports de València i Alacant-Elx, després del millor mes de setembre de la història de tots dos en nombre de passatgers.

Montes ha defensat que és "indispensable" ampliar els aeroports valencians perquè "som una destinació cada vegada més sol·licitat pels turistes internacionals que trien els nostres aeroports com a via d'entrada"; i remarca que les ampliacions dels aeroports tant de València, com el d'Alacant-Elx, "són obres que si ens fixem en les dades i en criteris tècnics no tenen cap dubte per a executar-se".

Así l'ha declarat la titular de Turisme, després de conéixer els resultats que ha publicat este dilluns Aena referents al nombre d'arribades i vols registrats del mes de setembre i acumulat.

Uns resultats que mostren que totes dues infraestructures han registrat durant el mes de setembre passat les xifres més altes de tota la seua sèrie històrica, avalant així la petició de l'actual Consell per a la posada en marxa de les noves pistes en l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández i en el de València, amb l'objectiu de donar resposta a esta tendència de creixement.

En concret, l'aeroport de València ha tancat el millor mes de setembre de la seua història amb 1.058.191 passatgers registrats, la qual cosa suposa un creixement de l'11,5%, amb una mitjana de més de 35.000 viatgers diaris. La terminal va operar un total de 8.207 vols al setembre, la qual cosa suposa un increment del 7,2% respecte als moviments d'aterratge i enlairament del mateix mes de 2023.

Per part seua, l'aeroport d'Alacant seguix la mateixa tendència de registrar xifres històriques, amb 1.801.340 passatgers al setembre, la qual cosa suposa un creixement del 15,3% respecte a l'any anterior, i una mitjana de 60.000 viatgers diaris. Quant als vols, l'aeroport alacantí va gestionar un total d'11.171 moviments el mes passat, un 16,1% respecte al mateix mes de 2023.
 

Resultats acumulats 2024


Respecte a l'acumulat, l'aeroport de València va gestionar un total de 8.311.266 passatgers durant els nou primers mesos de l'any, amb un creixement del 9,9% respecte al mateix període de 2023. Amb relació a les operacions, des de gener fins a setembre la infraestructura valenciana va operar un total de 65.855 vols, un 5,6% més que en el mateix període de l'any anterior.

De gener a setembre, l'any l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández va operar un total de 88.059 vols, un 15,1% més que en els mateixos mesos de l'any anterior, i va registrar més de 14.094.464 passatgers, un 17% superior al mateix període de l'any anterior.

Garanties per a atraure noves connexions


D'altra banda, Nuria Montes ha ressaltat que "estes dades dels aeroports de la Comunitat Valenciana ens permeten afrontar amb garanties futures negociacions amb aerolínies per a atraure noves connexions".

Sobre este tema, ha incidit que el seu departament continua treballant per a aconseguir connexions directes, com per exemple la de Nova York; i ha avançat que ja estan pactats per al mes vinent de desembre trobades tant amb companyies aèries com amb diversos turoperadors estatunidencs, en el marc de la celebració del Congrés anual de l'associació de turoperadors americans (USTOA) que acollirà la ciutat de Florida. Una cita a la qual assistirà Turisme Comunitat Valenciana, ja que en 2025 el mateix congrés se celebrarà a la ciutat de València.

Destacats