Mompó considera "prioritària" la prestació integral i adequada dels serveis de gestió de residus

Guardar

Visita a la Planta de Residus Sòlids Urbans (RSU) d'Algímia d'Alfara
Visita a la Planta de Residus Sòlids Urbans (RSU) d'Algímia d'Alfara

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat al costat de la seua homòloga de Castelló, Marta Barrachina, i la presidenta del Consorci Palància Belcaire, àrea de gestió C3/V1, Mª Carmen Climent, la Planta de Residus Sòlids Urbans (RSU) d'Algímia d'Alfara, la qual proveix a 16 municipis de la província de València i 40 de Castelló.

Esta planta, que té una capacitat de tractament de 120.000 tones anuals i la capacitat total de les quals de l'abocador és de 1.425.824m3, recupera el 72% dels residus que entren, convertix la matèria orgànica en compost i es valoren envasos lleugers, paper i cartó, brics i metalls, procedint a l'eliminació controlada dels rebutjos. A més, la planta, que pertany al Consorci C3/V1 Palància Belcaire i és gestionada per un operador privat, realitza una funció de conscienciació i educació ambiental.

El president Mompó ha apuntat que la Diputació de València "vol estar al costat dels municipis i els Consorcis de Residus per a facilitar-los el treball diari de la gestió de residus; la prioritat és garantir la prestació integral i adequada dels serveis de gestió de residus sòlids urbans en tota la província amb especial atenció als municipis de menys de 20.000 habitants".

La Diputació de València porta anys col·laborant amb el Consorci C3/V1 Palància Belcaire per a millorar les infraestructures i processos de la Planta Residus Sòlids Urbans d'Algímia d'Alfara a través de les ajudes anuals dirigides als Consorcis de Residus de la província. En este sentit, el president Mompó ha apuntat que enguany s'atorgarà al Consorci C3/V1 Palància Belcaire unes ajudes a través d'una convocatòria en règim de concurrència competitiva de 150.000 euros per a la millora de la maquinària emprada en el procés que es realitza en la planta, amb la finalitat de fer-la més competitiva i eficient.

Per part seua, la presidenta de la Diputació de Castelló ha destacat la planta d'Algímia d'Alfara com a "referent en la gestió de residus a nivell autonòmic i nacional". Així mateix, Barrachina ha destacat el caràcter innovador i tecnològic de les instal·lacions, ja que es troben integrades en el paisatge i tots els seus elements constructius són reciclables. "Seguirem apostant perquè arriben les inversions necessàries per a continuar millorant les instal·lacions i reforçar la gestió eficaç del tractament de residus", ha asseverat.

Entre les últimes mesures instaurades en la planta s'inclou el nou sistema d'alimentació, que millora l'eficiència i qualitat de la recuperació dels materials a l'entrada de la planta, recuperant més subproductes i millorant el tractament posterior de la resta. A més, l'any passat es va posar en marxa un nou mòdul de recuperació de vidre trencat, complint així amb les directrius de la Generalitat Valenciana en el PIRCVA2019.

Destacats