Mireia Mollà demana a Brussel·les major protagonisme de les regions en la lluita contra el canvi climàtic

La consellera de Transició Ecològica s'entrevista amb responsables de la Direcció General del Clima i la Comissaria de Medi Ambient, Oceans i Pesca

Guardar

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a Brussel·les
La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a Brussel·les

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat a Brussel·les un major protagonisme de les regions en la lluita contra el canvi climàtic.

Mollá, acompanyada per la directora general d'Emergència Climàtica, Celsa Monrós, s'ha reunit aquest matí amb la directora general adjunta de la Direcció General de Clima de la UE, Clara de la Torre, a qui ha traslladat la voluntat que la Comunitat Valenciana es convertisca en una de les regions millor adaptades a l'escenari de canvi climàtic d'acord amb els objectius fixats per a l'any 2030.

La jornada de treball de la consellera és prèvia a la seua intervenció d'aquest pròxim dijous, com a portaveu de les comunitats autònomes espanyoles, en la reunió del Consell Europeu de Ministres de Medi Ambient, al qual assisteix la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. En aquesta reunió s'abordarà l'adaptació i introducció de noves regulacions mediambientals.

La consellera, en la seua reunió amb Clara de la Torre, s'ha interessat pels instruments de suport de la Unió Europea a les regions que fan un gran esforç de resiliència davant el canvi climàtic i per l'estat del programa de la Comissió Europea denominat 'Missió d'Adaptació al Canvi Climàtic', una iniciativa que pretén donar suport a les 150 regions més involucrades en la transició ecològica.

A primera hora del matí, la consellera s'ha reunit amb personal tècnics de Medi Ambient que treballen en la delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les per a agrair-los la labor realitzada i demanar-los que extremen el zel en el seguiment de les reunions que negocien normatives europees de caràcter mediambiental.

Mireia Mollà ha assenyalat que la presidència francesa ha decidit donar un fort impuls a les reglamentacions mediambientals i manté una mitjana de sis reunions setmanals en temes com a residus, desforestació, emissions de vehicles o la creació d'un Fons Social per al Clima que són estratègiques per a la Comunitat Valenciana.

En la sessió vespertina, la consellera i la directora d'Emergència Climàtica tenen previst entrevistar-se amb la cap de gabinet adjunta del comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Carmen Preising, i el cap de la unitat de relacions interinstitucionals del comissari, Miguel Sagredo.

En la reunió s'abordarà la necessitat d'incrementar la protecció sobre el corredor mediterrani de cetacis i la consellera exposarà els acords aconseguits en el recent cim celebrat a Barcelona pels consellers de Medi Ambient de Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana.

Prèviament, Mireia Mollà i Celsa Monrós han mantingut una trobada amb Sira Reg, membre de la comissió d'Indústria i Energia i eurodiputada del grup Esquerra Unida, a qui han explicat la preocupació per la invasió russa d'Ucraïna i la seua repercussió sobre els sectors econòmics de la Comunitat Valenciana, especialment per la pujada del preu de l'energia i la viabilitat d'algunes indústries vulnerables.

Destacats