Miguel Barrachina anuncia que la Conselleria destinarà el pròxim any 200.000 euros per a impulsar el paper de la dona rural en la Comunitat Valenciana

Guardar

El conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina
El conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina

El conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha anunciat que la Conselleria destinarà l'any vinent 200.000 euros per a impulsar el paper de la dona rural en la Comunitat Valenciana.

"Esta iniciativa cerca reforçar la presència i participació femenina en estos sectors estratègics, oferint suport financer perquè puguen desenvolupar projectes innovadors i sostenibles," ha subratllat el conseller.

Així mateix, el conseller ha afegit que "el Govern valencià impulsarà el lideratge de les dones rurals, potenciant les seues capacitats en igualtat de condicions, amb la finalitat que puguen tindre una participació més activa en la presa de decisions dels seus territoris".

Barrachina ha realitzat estes declaracions durant la seua visita en la cooperativa Cofrudeca de Bèlgida, la primera cooperativa hortofructícola de la Comunitat Valenciana que té a dues dones en els dos llocs de major responsabilitat, Julia Soler, presidenta, i María Ángeles Más, directora.

Barrachina ha assegurat que "el Consell de Carlos Mazón recuperarà l'any vinent els Premis a projectes emprenedors a dones del sector primari de la Comunitat Valenciana amb un total de 50.000 euros."

Finalment, Miguel Barrachina ha indicat que "la Conselleria d'Agricultura apostarà fort per la formació i qualificació professional de les dones que viuen i treballen en l'entorn rural, incidint en l'ús de les noves tecnologies, la gestió i innovació aplicades al sector rural, per a secundar, d'una banda, la formació de la dona i, d'altra banda, millorar la competitivitat empresarial en les àrees rurals".

Cofrudeca

La cooperativa Cofrudeca comercialitza més de 20.000 tones de 234 varietats diferents de: taronja, mandarina, pomelo, llima, caqui, albercoc, pruna, bresquilla, nectarina, paraguaià, magrana, meló d'Alger i hortalisses.

En 1985 va decidir apostar per l'agricultura ecològica, convertint-se en pionera en la Comunitat Valenciana i, actualment, és un referent en la comercialització d'esta mena de productes en l'àmbit nacional.

Destacats