La primera edició del projecte innovador 'Formworking', un programa de formació especialitzada impulsat per la Diputació de València i Fepeval (Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana), ha conclòs amb un gran èxit tant en la participació com en la valoració dels assistents. El Formworking és dirigit al personal directiu d'empreses locals per a enfortir les relacions entre el sector públic i el privat i desenvolupar econòmicament els pobles i ciutats del territori valencià.
Després de la celebració de les dobles jornades formatives en els municipis de Buñol, en l'Hoya de Buñol; Oliva, a la Safor; Ontinyent, a la Vall d'Albaida; i Sueca, a la Ribera Baixa; s'ha confirmat el bon acolliment d'este projecte entre els empresaris de cada zona. Tant és així, que el nombre de directius d'empreses locals que han participat en el programa ha sigut de 122, pertanyents a 58 empreses diferents, superant notablement les expectatives inicials.
La vicepresidenta primera de la Diputació, Natàlia Enguix, responsable de l'àrea de Cooperació que ha posat en marxa la iniciativa, ha destacat "l'èxit de participació en esta primera edició, malgrat els problemes que ha ocasionat la dana en moltes poblacions, la qual cosa ens anima a continuar ajudant amb un projecte que servix per a professionalitzar el teixit empresarial de les nostres comarques". Enguix ha avançat que "la pròxima edició del Formworking arribarà a més municipis".
Una altra dada que posa de manifest la satisfacció del món empresarial local valencià amb el programa formatiu és la valoració dels ponents que han realitzat els participants en finalitzar les jornades. Els tres experts que s'han encarregat de les ponències en esta edició han sigut Felipe Pérez de Madrid, especialitzat en màrqueting i vendes que ha format a més de 2.000 venedors, autor de l'exitós llibre 'Vas a vender'; Bernardo Perales, qui va liderar projectes per a Via Digital, Telyco i Telefònica des del seu lloc de director de planificació comercial del grup A-Z; i Pepe Crespo, soci-director de l'Institut de Prionomy, doctor en Enginyeria Gràfica per la UPV i llicenciat en Ciències de la Informació. Tots ells han obtingut una nota mitjana superior al 4,5 sobre 5 en l'enquesta de satisfacció.
La iniciativa s'ha posat en marxa amb una subvenció de 120.000 euros de la Diputació a FEPEVAL, coordinada per l'àrea de Cooperació Municipal que dirigix Natàlia Enguix, la qual ha subratllat "la implicació institucional amb el desenvolupament econòmic de les ciutats i poblacions de les comarques valencianes, garantint que tant ajuntaments com empreses compten amb el suport necessari per a generar riquesa i oportunitats de negoci".