Política

Mazón trasllada el seu “agraïment i orgull” als MIR per contribuir a millorar la sanitat pública valenciana

1 minut

El president Carlos Mazón assistix al comiat de la promoció de residents de Medicina Familiar i Comunitària 2020-2024 de la província de València

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha traslladat el seu “agraïment i orgull” als MIR per contribuir a millorar la sanitat pública de la Comunitat Valenciana i ha destacat la seua “vocació de servici públic” durant l’acte de comiat de la promoció de residents de Medicina Familiar i Comunitària 2020-2024 de la província de València. Felicitació que ha estés a les unitats docents que durant este període han sigut els seus formadors.

Així, Mazón ha reiterat el compromís del Consell per la retenció i atracció de talent per la qual cosa la Generalitat ha dissenyat un pla de fidelització de MIR que arrancarà el pròxim 2025 amb el qual s’oferiran contractes-programa d’entre un i tres anys de duració en funció de l’especialitat.

En este sentit, ha assenyalat que 115 dels 173 residents de Medicina de Família i Comunitària de la promoció 2020-2024 ha decidit ocupar una de les places vacants del nostre sistema de salut.

En esta línia, el cap del Consell ha traslladat que “estem treballant en una millor organització, consideració i justificació de la labor que la medicina primària i comunitària du a terme”, per la qual cosa, per a continuar prestigiant esta especialitat, la Generalitat ha elaborat un nou decret que regularà l’estructura, organització i funcionament de l’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut.

Així mateix, ha destacat que per primera vegada, la Conselleria de Sanitat disposa de la Direcció General d’Atenció Primària, amb pressupost propi i que, per tant, “ja comença a traure legislació específica”.

Els residents de les mascaretes

El cap del Consell ha traslladat el seu agraïment als 173 MIR de Medicina de Família i Comunitària que han conclòs la seua residència en algun dels centres sanitaris de la Comunitat Valenciana pel seu “exemple de compromís, dedicació i vocació de servici” durant la pandèmia de la COVID-19.

Els 861 MIR que acaben la seua formació este 2024 pertanyen a la promoció de sanitaris que va començar la seua residència en setembre de 2020 durant la pandèmia. Al respecte, Mazón ha destacat el “paper essencial” dels residents durant este període per la qual cosa “sou creditors del reconeixement de tota la societat valenciana”.