Mazón subratlla que la reforma del finançament "no és una partida d'esgrima entre l'honor de presidents autonòmics"

Guardar

Carlos Mazón, en la seua investidura com a 'President' de la Generalitat
Carlos Mazón, en la seua investidura com a 'President' de la Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat que la reforma del sistema de finançament és "una cosa molt seriosa" i que "no és una partida d'esgrima entre l'honor de presidents autonòmics", i per això ha considerat que "no convé mercadejar ni que es negocie en una cambra fosca".

Així s'ha pronunciat el cap de l'executiu valencià a Castelló, on ha assenyalat que la situació de la Comunitat Valenciana és "excepcional" i que "hi ha avals tècnics" que demostren aquesta "injustícia". De fet, ha assenyalat que quan "es perllonga aqueixa injustícia durant massa temps, es provoquen crebants, que signifiquen falta d'atenció a les polítiques bàsiques".

En aquest sentit, ha posat "dues condicions" a la reforma del model: "Que es reconega l'excepcionalitat que hi ha a la Comunitat Valenciana, acreditada per tots els informes" i que no hi haja negociació "primer amb els separatistes i després amb la resta".

"Continue esperant, cada vegada amb més dosi d'ingenuïtat, que això que es negociarà primer amb uns separatistes i més tard amb la resta no sé què prebendes o no sé què privilegis siga una serp d'estiu, perquè si no és així, el nivell de contundència de les meues declaracions i dels meus fets no serà tan amable com el que estic tenint en aquests moments", ha advertit. "No descartem gens per a defensar a la nostra terra, com sempre", ha alertat.

Destacats