Política

Mazón subratlla el compromís del Consell amb incentivar l'emprenedoria a través d'una política de 360 graus

1 minut

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el compromís del Consell per a incentivar l'emprenedoria i facilitar noves oportunitats de negoci a la ciutadania a través d'una política de 360 graus.

El cap del Consell i el president de CaixaBank, José Ignacio Gorigolzarri, han firmat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

Este acord es materialitza a través de Labora, Servici Valencià d'Ocupació i Formació, i MicroBank, el banc social de CaixaBank. Esta mesura està dotada amb 10 milions d'euros amb l'objectiu de donar suport a la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i plans d'autoocupació entre persones de la Comunitat Valenciana.

El màxim representant de l'Executiu valencià ha explicat que amb esta iniciativa "s'afavorix l'accés al finançament, especialment dirigit als col·lectius més vulnerables, perquè puguen desenvolupar un negoci i crear ocupació", al mateix temps que ha advocat per esta mena d'accions que "contribuïxen al progrés social de la Comunitat Valenciana".

El cap del Consell ha agraït a CaixaBank i el seu president, José Ignacio Gorigolzarri, el compromís amb la Comunitat Valenciana per "fer costat a les persones que vulguen començar o consolidar un projecte empresarial que redunden en l'ocupació i en l'impacte social del nostre territori".

Així, Carlos Mazón, ha manifestat que este acord amb CaixaBank contribuïx "a l'impuls que este Consell vol donar al Servici Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ampliant la seua cartera de servicis per a oferir més oportunitats a la ciutadania". En este sentit, el cap del Consell ha manifestat que "volem oferir nous recursos a les persones desocupades perquè puguen tindre més possibilitats de trobar un treball, que és al final el principal factor d'inclusió social".

El president ha subratllat que l'"emprenedoria o l'autoocupació és una via més de millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades de la Comunitat". Per esta raó, Mazón ha avançat que des d'enguany cada oficina de Labora comptarà amb un tècnic encarregat d'assessorar en autoocupació a les persones demandants.

Així mateix, ha recordat l'aposta del Consell per a "facilitar l'activitat empresarial en tots els àmbits com el finançament, però també amb mesures com el Pla Simplifica, incentius fiscals o reforç de la formació professional, entre altres".

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat "el paper de MicroBank com a referent europeu en microcrèdits i finances amb impacte social, que es plasma en el suport a milers d'emprenedors que, amb el seu esforç i dedicació, han sigut capaces de crear o consolidar un negoci i crear llocs de treball". El conveni amb la Generalitat Valenciana, ha afegit Goirigolzarri, representa "un pas més en la nostra vocació de servici en favor del progrés personal dels emprenedors i de la societat en el seu conjunt".

MicroBank, el banc social de CaixaBank, té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Implementar servicis i recursos a l'emprenedoria i autoocupació

A través d'esta acció, Labora reforça la seua aposta per implementar i ampliar els seus servicis i recursos en matèria d'autoocupació i emprenedoria amb atenció personalitzada en qualsevol dels 54 Espais Labora distribuïts en tot el territori valencià. D'esta manera, des de Labora s'impulsarà l'emprenedoria com una via més de millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades de la Comunitat.

Els beneficiaris dels crèdits seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 30.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat que comptaran amb l'ajuda i supervisió de Labora.