Mazón: “Stadler fabricarà, amb talent i tecnologia de la Comunitat Valenciana, 504 trens-tram amb un contracte de 4.000 milions d’euros”

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita Stadler
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita Stadler

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la planta de Stadler a Albuixech “ha aconseguit la fabricació, amb talent i tecnologia de la Comunitat Valenciana, de 504 tramvies d’última generació per valor de 4.000 milions d’euros”.

Mazón ha subratllat que este contracte és una mostra de la confiança en la “trajectòria, el talent i la tecnologia de la Comunitat Valenciana” i ha afirmat que és un orgull que els mercats internacionals aposten per “la seguretat el confort i el talent” d’uns trens-tram “fabricats en la nostra terra”.

Així, cal assenyalar que este contracte, el més gran aconseguit pel grup Stadler en tota la seua història i una de les licitacions ferroviàries més altes d’Europa preveu, a més de la fabricació, el manteniment dels vehicles en la planta valenciana.

En este sentit, el cap del Consell ha explicat que amb este acord es “garantix l’estabilitat de l’ocupació durant els pròxims 10 anys”, al mateix temps que s’amplia la formació, especialment l’FP Dual, “la qual cosa permetrà als valencians estar a l’avantguarda en l’activitat lligada a la mobilitat”.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha remarcat l’aposta de la Generalitat per donar suport a una indústria estable, de futur i dinamitzadora del teixit empresarial. D’esta manera, s’ha referit al pla plurianual d’incentius que la Generalitat concedirà a Stadler orientat a l’increment de la capacitat de producció, el desenvolupament de nous productes, la millora dels processos, així com la implementació de solucions tecnològiques avançades en la Comunitat Valenciana.

Este pla d’incentius preveurà mesures com l’adopció de pràctiques que promoguen la sostenibilitat i milloren l’eficiència energètica en totes les etapes productives i d’inversió, a més del suport del Govern Valencià per a noves contractacions i la formació de treballadors.

Així, ha avançat que el Consell està treballant en este decret d’incentius amb un pressupost de 45 milions d’euros per als pròxims 10 anys que “reafirma l’aposta de Stadler per València”.

El cap del Consell també ha destacat el compromís de Stadler amb “l’ocupació de qualitat i qualificat, així com amb la promoció del talent de la Comunitat Valenciana i la seua projecció internacional”.

Sobre este tema, ha destacat que este contracte marc de Stadler és un exemple més que la “Comunitat Valenciana és una terra oberta i atractiva a la inversió i la tecnologia”.

En esta línia, ha assenyalat el compromís del Consell amb el teixit empresarial amb mesures com “incentius fiscals, simplificació administrativa i reforç de la formació” i ha ressaltat que “estes accions ens han posicionat com un territori abonat a la productivitat i l’activitat econòmica d’alta tecnologia que és l’avantsala per a tindre millors servicis socials”.

Un model de tren 100 % valencià

El contracte marc per al projecte denominat VDV-Tram-Train per a un consorci de sis operadors de transport d’Alemanya i Àustria inclou una comanda inicial de 246 combois Citylink amb un volum aproximat de 1.700 milions d’euros i l’opció d’adquirir fins a 258 unitats addicionals que poden tindre un valor superior als 2.300 milions.

La producció del Citylink és un model de tren 100 % valencià, dissenyat i desenvolupat en la planta d’Albuixech i que funciona en la connexió entre Alacant amb Benidorm i Dénia al llarg de la costa. La fàbrica valenciana ha sigut l’encarregada també de fabricar els trens pilot per al contracte VDV.

Cal assenyalar que Stadler València compta amb més de 2.000 ocupacions directes i 6.000 indirectes, i que ha incrementat la seua presència en el nostre territori diversificant la seua implantació. A més de la fàbrica principal a Albuixech, té una nova factoria a la Vall d’Uixó amb un centenar d’empleats i un nou centre logístic a Sagunt des d’on centralitza totes les seues operacions logístiques.

Arxivat a:

Destacats