Mazón ressalta "la capacitat i l'ambició de la Comunitat Valenciana per a convertir-se en líder energètic d'Espanya i Europa"

Guardar

Visita Carlos Mazón a una fàbrica solar de Cheste
Visita Carlos Mazón a una fàbrica solar de Cheste

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha ressaltat la "capacitat i l'ambició de la Comunitat Valenciana per a convertir-se en líder energètic d'Espanya i Europa des de la sostenibilitat i l'absència de prejuís" després de la seua visita a la nova fàbrica de seguidors solars de PV Hardware (PVH) a Cheste.

El cap del Consell ha fet referència a la implantació en la nostra regió "d'empreses referents, avançades i sostenibles" en matèria energètica "que demostren que tenim la capacitat per a ser líders en esta matèria".

En este sentit, ha ressaltat l'aposta del Consell per un model "de sobirania energètica amb la combinació adequada de totes les energies per a ser autosuficients, no dependre de ningú i garantir la competitivitat de la nostra regió". Respecte a això, ha recordat que el preu de l'energia afecta tots els ciutadans i sectors productius.

Per tot això, ha anunciat que "esta serà la legislatura de l'energia" i ha remarcat l'aposta del Consell per les energies renovables. Així, ha fet referència als avanços realitzats en l'últim any en "energia fotovoltaica, biomassa, biogàs, hidrogen o en amoníac verd", al mateix temps que ha defés la pròrroga de la central nuclear de Cofrentes "davant dels prejuís ideològics".

Carlos Mazón ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "no es pot permetre una parada energètica" i ha lamentat "els anys de prejuís i ineficiència de gestió en matèria energètica" ·

Al respecte, ha remarcat que este Consell "ha xafat l'accelerador" en energia fotovoltaica "des de la sostenibilitat, l'equilibri i el sentit comú" i ha asseverat "que en tan sols un any s'han autoritzat més megawatts que en els huit anys anteriors"

En la seua visita a la nova planta de seguidors solars de PV Hardware (PVH) a Cheste, Carlos Mazón ha fet un recorregut per les instal·lacions. La inversió en esta factoria ronda els 20 milions d'euros.

Destacats