Mazón posa en valor el "producte, elaboració i qualitat" de la nostra gastronomia i la seua capacitat d'obrir-se al món

Guardar

El president Carlos Mazón en Alacant Gastronòmica
El president Carlos Mazón en Alacant Gastronòmica

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor el "producte, elaboració i qualitat" de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i la seua capacitat d'obrir-se al món durant la inauguració de la VI Fira Alacant Gastronòmica.

El cap del Consell ha destacat que, amb l'impuls de les administracions autonòmiques, provincials i locals, la fira "s'ha consolidat com una referència internacional en el món de la gastronomia" i que servix d'exemple per al sector hostaler, agroalimentari i productiu de la Comunitat Valenciana.

Igualment, ha afirmat que cada any Alacant Gastronòmica "creix i millora" oferint noves experiències com la I Edició del 'Premi Internacional d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca'.

Carlos Mazón ha donat la benvinguda al país convidat en esta edició, el Marroc, que es convertix en la primera nació no europea a ser convidat al certamen. Així ha assenyalat que el país nord-africà "ve a exhibir-se i compartir amb nosaltres eixe sa agermanament que des de la gastronomia ens acosta".

A la inauguració han assistit la vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero; el conseller d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

Alacant Gastronòmica

La VI Fira Alacant Gastronòmica que se celebra en Fira Alacant del 27 al 30 de setembre compta amb més de 250 expositors, més de 100 ponències i tallers gastronòmics, així com la presència de més de 120 Estreles Michelín i Sols Repsol.

Com a novetats d'esta edició destaca la I Edició del 'Premi Internacional d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca' al millor pastís de xocolate del món.

També cal recordar el caràcter solidari d'esta edició en la qual el benefici de les polseres d'accés es destina de manera íntegra a Alacant Gastronòmica Solidària per a continuar cuinant menús els 365 dies de l'any per a les persones més vulnerables de la província d'Alacant.

Turisme Comunitat Valenciana participa en Alacant Gastronòmica amb un estand de 225 metres quadrats on enguany empreses de Creaturisme, tant adherides com col·laboradores, exposaran la seua oferta d'experiències en diferents taulells. A més, disposaran d'un espai de presentacions i degustacions on s'explicarà al públic les diferents opcions turístiques que oferixen per a gaudir la gastronomia i els productes de la Comunitat Valenciana.

En esta edició, CONHOSTUR serà present en l'estand de Turisme Comunitat Valenciana distribuint la 'Guia de Gastroalmuerzos de la Comunitat Valenciana', així com la 'Guia de l'Alta Gastronomia de la Comunitat Valenciana'.

Arxivat a:

Destacats