Política

Mazón posa en valor la col·laboració "per a la transformació sostenible farmacèutica i l'equitat sanitària"

El nou centre de distribució farmacèutica de Cofares a Onda està dissenyat per a gestionar més de 27.000 referències

1 minut

Carlos Mazón visita el nou centre de distribució farmacèutica de Cofares

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha posat en valor la col·laboració “per a una transformació sostenible farmacèutica, l'equitat sanitària i la vertebració del territori” durant la inauguració de la plataforma logística que la firma Cofares ha instal·lat a Onda.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat la importància del cooperativisme com “un model de treball propi de la Comunitat amb responsabilitat social corporativa” i ha subratllat que és possible “ser competitiu alhora que sostenible”. Carlos Mazón ha reiterat el compromís de la Generalitat en matèria sanitària i amb la província de Castelló, al mateix temps que ha recordat el pes d'esta província en la nova composició del Consell.

Així mateix, ha assenyalat la capacitat d'Onda i Castelló per a atraure inversions. Igualment, ha remarcat l'obertura de la Comunitat a l'activitat econòmica amb la simplificació administrativa i la reducció d'impostos, al mateix temps que ha recordat que la inversió és l'avantsala per a l'impuls de les polítiques socials. De la mateixa manera, ha manifestat la seua obstinació per a continuar treballant a generar riquesa i ocupació.

En la inauguració de la plataforma logística de Cofares també ha participat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, i el president de Cofares, Eduardo Pastor.

Centre de distribució farmacèutica de referència

El nou centre de distribució farmacèutica de Cofares a Onda, que ha comptat amb una inversió total de 12 milions d'euros, consta d'una superfície de 7.900 m² i està dissenyat per a gestionar més de 27.000 referències i 10.000 línies diàries, amb una capacitat de càrrega de fins a 14 rutes de transport de manera simultània. Això es traduïx en un servici de distribució farmacèutica de gamma completa més eficaç i eficient, optimitzat per les tecnologies d'avantguarda i amb un alt grau de robotització.

Estes noves instal·lacions també contribuiran a enfortir l'economia local amb la creació d'ocupació i oportunitats professionals. De moment, Cofares, amb la col·laboració de l'agència Onda Inserida, ha incorporat a la plantilla 18 persones amb perfils de mosso de magatzem i de tècnic de manteniment electromecànic, posant el focus especialment en la inclusió del col·lectiu amb discapacitat.