Mazón posa en valor la col·laboració "per a la transformació sostenible farmacèutica i l'equitat sanitària"

El nou centre de distribució farmacèutica de Cofares a Onda està dissenyat per a gestionar més de 27.000 referències

Guardar

Carlos Mazón visita el nou centre de distribució farmacèutica de Cofares
Carlos Mazón visita el nou centre de distribució farmacèutica de Cofares

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha posat en valor la col·laboració “per a una transformació sostenible farmacèutica, l'equitat sanitària i la vertebració del territori” durant la inauguració de la plataforma logística que la firma Cofares ha instal·lat a Onda.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat la importància del cooperativisme com “un model de treball propi de la Comunitat amb responsabilitat social corporativa” i ha subratllat que és possible “ser competitiu alhora que sostenible”. Carlos Mazón ha reiterat el compromís de la Generalitat en matèria sanitària i amb la província de Castelló, al mateix temps que ha recordat el pes d'esta província en la nova composició del Consell.

Així mateix, ha assenyalat la capacitat d'Onda i Castelló per a atraure inversions. Igualment, ha remarcat l'obertura de la Comunitat a l'activitat econòmica amb la simplificació administrativa i la reducció d'impostos, al mateix temps que ha recordat que la inversió és l'avantsala per a l'impuls de les polítiques socials. De la mateixa manera, ha manifestat la seua obstinació per a continuar treballant a generar riquesa i ocupació.

En la inauguració de la plataforma logística de Cofares també ha participat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, i el president de Cofares, Eduardo Pastor.

Centre de distribució farmacèutica de referència

El nou centre de distribució farmacèutica de Cofares a Onda, que ha comptat amb una inversió total de 12 milions d'euros, consta d'una superfície de 7.900 m² i està dissenyat per a gestionar més de 27.000 referències i 10.000 línies diàries, amb una capacitat de càrrega de fins a 14 rutes de transport de manera simultània. Això es traduïx en un servici de distribució farmacèutica de gamma completa més eficaç i eficient, optimitzat per les tecnologies d'avantguarda i amb un alt grau de robotització.

Estes noves instal·lacions també contribuiran a enfortir l'economia local amb la creació d'ocupació i oportunitats professionals. De moment, Cofares, amb la col·laboració de l'agència Onda Inserida, ha incorporat a la plantilla 18 persones amb perfils de mosso de magatzem i de tècnic de manteniment electromecànic, posant el focus especialment en la inclusió del col·lectiu amb discapacitat.

Destacats