Mazón insistix en la solidaritat de la Comunitat Valenciana per a acollir menes

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, al costat dels vicepresidents del Consell, Vicente Barrera i Susana Camarero. Foto Jorge Gil
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, al costat dels vicepresidents del Consell, Vicente Barrera i Susana Camarero. Foto Jorge Gil

El president del Consell, Carlos Mazón, ha insistit este dijous en la "solidaritat" de la Comunitat Valenciana per a acollir a menors estrangers no acompanyats (menes) i ha demanat ajuda per a "mantindre la dignitat en els centres" d'esta autonomia en els quals residixen eixos joves. El responsable autonòmic, que ha ressaltat l'"enorme esforç" que des d'este territori es fa en eixe sentit, ha assegurat que eixos espais estan "ja estan col·lapsats".

Mazón s'ha pronunciat d'esta manera en la sessió de control celebrada esta jornada en les Corts Valencianes, durant la resposta que ha donat a la pregunta formulada pel portaveu socialista, José Muñoz.

El president, en contestació al plantejat sobre "la immigració il·legal" i l'"assumpte dels menors immigrants", ha parlat de "la gran diferència" entre els socialistes i els 'populars' en esta matèria. A més, ha assenyalat que ell no ha de fer "cap examen de solidaritat" i que per una prova així ha de passar l'"abandó a les polítiques d'atenció als menors immigrants" que estan en la Comunitat Valenciana per part de l'Executiu central.

"Jo no he de passar cap examen de solidaritat. Cap. Qui ha de passar un examen de solidaritat amb la Comunitat Valenciana és l'abandó a les polítiques d'atenció als menors immigrants que són ací del Govern d'Espanya", ha exposat.

Carlos Mazón ha emplaçat així els socialistes a passar eixe control i a ser "solidaris" amb esta autonomia, alhora que els ha reclamat "ajudar" a l'"enorme esforç" que es fa des d'este territori per a atendre els menors immigrants no acompanyats i garantir la seua "dignitat".

Pesen l'examen, siguen solidaris amb la Comunitat Valenciana. Encarreguen-se d'ajudar una miqueta a l'enorme esforç que estem fent per a mantindre la dignitat en els centres, que ja estan col·lapsats per culpa de vostés", ha manifestat el responsable de la Generalitat, que ha demanat també als socialistes que "siguen coherents".

Per part seua, el síndic del PSPV ha assenyalat que els socialistes ja estaven avisant a Mazón "durant temps" que "s'estava convertint en el president del Partit Popular més radical de tota Espanya".

"DE L'AQUARIUS" A "LA INDIGNITAT"

"Vosté no ha tingut cap mena d'objecció a pactar amb la ultradreta" i "el que és pitjor, ha assumit com a pròpies les tesis més ultres i més radicals dels seus socis de govern", ha dit Muñoz al president respecte a Vox.

"En estos moments, en la Comunitat Valenciana no sabem on acaba el PP i on comença Vox perquè vosté s'ha convertit en eixe president que ha abandonat la dignitat en les institucions valencianes. És vosté el president que mescla immigració il·legal amb delinqüència i que ara fa que passem de ser la Comunitat Valenciana de l'Aquarius a la de la indignitat en la qual rebutgen les quotes de migrants", ha afegit el portaveu socialista.

José Muñoz ha indicat a Carlos Mazón que "hui té un repte", després del que ha apuntat que este últim "està competint a veure qui és més radical, si el Partit Popular o Vox" i "qui és més insolidari, el Partit Popular o Vox".

"SALVAR LA SEUA BUTACA DE PRESIDENT"

Després d'això, el síndic del PSPV ha agregat que el cap del Consell té esta jornada "una pregunta que s'ha de fer", una qüestió que no és "política" sinó "ètica".

A continuació, i en al·lusió a la possibilitat que Vox trenque el pacte de govern en les comunitats en les quals governa amb el PP arran de l'acolliment de menors immigrants, Muñoz ha exposat: "què preferirà senyor Mazón, salvar a joves i xiquets no acompanyats o salvar la seua butaca de president de la Generalitat".

"Eixa és la pregunta ètica que ha de fer-se vosté", ha remarcat el portaveu del grup socialista en la Cambra autonòmica, a més de censurar "la política d'indefinició del Partit Popular respecte a la qüestió migratòria" i considerar que "és insostenible".

"Vosté em vol dir que la Comunitat Valenciana en estos moments no pot acollir a 23 menors no acompanyats?", ha preguntat també Muñoz a Mazón. Al seu torn, ha assenyalat que "fins fa dos dies" el cap del Consell "deia i presumia de solidaritat" i ha criticat que malgrat això, "com a algú va parlar, es va espantar i va passar a tindre una política absolutament diferent".

El portaveu socialista ha parlat, en referir-se a la immigració, de "pacte d'Estat". "Això és un pacte d'Estat, estiguen a l'altura de les circumstàncies i tinguen una miqueta d'humanitat", ha reclamat als membres del Consell. Després d'això, ha considerat que Carlos Mazón "ve a reafirmar la indignitat en la qual s'ha instal·lat des que està en el càrrec" de president de la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats